Elzsákmányolt idő
Kultúra

Elzsákmányolt idő

Könyvbemutató helyszíne volt a közelmúltban Kiskunhalason a VOKE Vasutas Művelődési Ház. Szedő Tibor Elzsákmányolt idő című kötetét ajánlotta a résztvevők figyelmébe a szerző és Sári Kati, a József Attila Irodalmi Kör vezetője.

Szedő Tibor Budapestről érkezett városunkba, hogy bemutassa legújabb könyvét. Az Elzsákmányolt idő című kötet alkotásai nagyrészt a koronavírus-járvány időszaka alatt készültek. Témái között szerepel a természet, a szerelem, a szülőkhöz fűződő kapcsolat és a hazafias érzelmek megjelenítése.

- Nyolcadik osztályosként kezdtem el rímekbe szedni a gondolataim. Oldotta gátlásaimat, hogy így kifejezem magam. A versírás mozgatórugó volt számomra. Négy éve vagyok a költészet mélyvizében. Az új könyvemben 10 témakörben 75 írásom található – mondta.

Sokat segített a vers- és prózaírás az életben Szedő Tibor számára. Elzsákmányolt idő című legújabb kötete kiskunhalasi bemutatója alkalmával azt mondta, mozgatórúgót jelent neki. Érettségi vizsgát tett, szakácsnak tanult, boldogságát azonban az irodalomban találta meg. Alkotó munkásságát bő 25 díjjal ismerték el eddig. Mindemellett kiemelkedő sportos múlttal is rendelkezik. Úszásban Európa- és világbajnok, paralimpikon. Mádl Ferenctől átvehette a Magyar Érdemrend Lovagkeresztet.

További részletek és képek a Halasi Tükör hetilap szeptember 9-i számában.