Érdekes programok lesznek
Kultúra

Érdekes programok lesznek

Március 15-én a Magyarok Vására mellett több városi ünnepi program is lesz. Például évek óta népszerű a Nemzeti dal közös elszavalása. Erre most is lehetőség lesz a Petőfi szobornál.  Máris mutatjuk a nemzeti ünnep és az elkövetkező napok részletes kulturális kínálatát.

Álomkút – ez a címe Bölecz Lilla grafikus, illusztrátor kiállításának. A tárlat március 9-én, pénteken este hat órakor nyílik meg a Közösségek Házában. A kiállítást dr. Bognár Zoltán nyitja meg, közreműködik Szilágyi Áron, a Leskovszky Hangszergyűjtemény igazgatója. A különleges alkotások március 29-ig lesznek láthatóak munkanapokon 8 és17 óra között.

Március 10-én, szombaton 15 órától ismét agyagozás és kerámiakészítés lesz a Végh-kúriában. A Kiskun Népművészeti Egyesület várja az alkotni vágyókat.

Március 15-én ünnepi program várja a halasiakat. 10 órakor kezdődik a nemzeti lobogó felvonása az Országzászló emlékműnél. Ezt követi az ünnepi műsor a filmszínházban. Laskovicsné Terzics Edit mond beszédet. Az eseményen a Kertvárosi-iskola diákjai közreműködnek. Itt kerül sor Kiskunhalas Város sajtódíjának átadására is. Már évek óta hagyomány ilyenkor a közös szavalás a Petőfi szobornál. A Talpra Halas negyed 12-kor kezdődik. Az ünnepség a múzeumban zárul a Talpra magyar! című festménynél virágok elhelyezésével és a Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus énekével.

A nemzeti ünnep miatt március 15-én és 16-án, vagyis jövő csütörtökön és pénteken zárva lesz a Martonosi Pál Városi Könyvtár. Az olvasókat 17-én, szombaton 9 és 13 óra között fogadják.

Találkozás művészekkel. Nagy Gábor színművész lesz a vendége március 13-án, kedden a Forrás Új Tükör Klubnak. Nagy Gábort többek között a Fekete Városból és a Bob hercegből ismerheti a közönség. A színművész jövő kedden a pályafutásáról és életéről mesél a Közösségek Házában. A 17:30-kor kezdődő program ingyenesen látogatható.

Hozzászólás (0)