Eredményes volt a könyvtár köznevelési pályázata (galéria)
Kultúra

Eredményes volt a könyvtár köznevelési pályázata (galéria)

Több mint ezer gyermek fordult meg a Martonosi Pál Városi Könyvtár a köznevelés eredményességéért elnevezésű program keretein belül. Játszóházakkal, könyvtárismereti foglalkozásokkal, meseprogramokkal, kézműveskedéssel, táborokkal várták az ovisokat és az iskolásokat. A 19,56 millió forintos pályázat során hat halasi oktatási intézménnyel kötöttek együttműködési megállapodást.

Eredményes volt a most záruló program, amelynek keretein belül,két éven át számtalan rendezvénynek volt a helyszíne a halasi könyvtár. A Martonosi Pál Városi Könyvár a köznevelés eredményességéért elnevezésű projektre 19 millió 566 ezer forintos fordíthatott az intézmény. Tóthné Felföldi Zsuzsanna igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint a programok megvalósításában hat halasi intézményt vontak be. Az előadásokon, témanapokon, táborokon, kézműveskedéseken több mint ezer gyermek vett részt.

Ügyeltek arra, hogy a rendezvények megfeleljenek a résztvevők életkori sajátosságainak. Fontos cél volt az is a tartalmas időtöltésen túl, hogy minél több korosztály megismerkedjen a könyvtárhasználattal és minél többen legyenek később rendszeres látogatói az intézménynek. Az igazgatóhelyettes szerint ennek már látható jelei vannak. A projekt zárásaként a Bóbita Óvoda kisgyermekei látogattak el a halasi bibliotékába. Az ovisokat Tóthné Felföldi Zsuzsanna kalauzolta körbe az intézményen, meghallgattak egy mesét és a közelgő nemzeti ünnepre való tekintettel készítette egy piros-fehér-zöld madarat is papírból.

Még több cikk

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista

Minden évben Halason

Minden évben Halason

Egymásra figyelnek

Egymásra figyelnek