Érkezik Vitéz László
Kultúra

Érkezik Vitéz László

Idén ősszel több bábos foglalkozáson is részt vehetnek a gyerekek. A városi könyvtár sorozatot indított Játékos-bábos mesék címmel, keretein belül Fejes Józsefné várja a kicsiket. A Szivárvány Bábszínházi Alapítvány vezetője eddig két interaktív alkalmat kínált tartalmas kikapcsolódásra, nagy érdeklődés mellett. Folytatás következik. 

Az első foglalkozás október közepén, a második a hónap végén volt. Ezeken az alkalmakon mindenki részese lehet a játéknak. Közben fejleszti a figyelmét, miközben báb mozog, beszél, énekel, táncol, eszközt használ. Ez a program játékos tanulás és hasznos időtöltés a kicsik számára. 

- Ezen a héten a Surranó és a Brekkenő és A három kiscica történetét tanulták meg. A gyerekek megismerkedtek a bábjátékkal közelről – tudtuk meg Fejes Józsefnétől. 

- Második alkalommal jöttek össze itt az érdeklődő gyerekek szüleikkel együtt. Ők is bevonódtak a játékba. Egy varázsvilágot tár elénk a báb. A cél a játékos élményszerzés, a jó együttlét – hangsúlyozta Tóthné Felföldi Zsuzsanna, a programoknak otthont adó könyvtár igazgatóhelyettese. 

A soron következő foglalkozások november 13-án, 27-én és december 11-én lesznek megtartva. Ezek keddi napok, kezdés pedig minden alkalommal 16 órakor lesz. Az érdeklődők még előzetesen jelentkezhetnek a könyvtárban. 

Legközelebb november 6-án, kedden délelőtt 10 órakor lesz a sorozaton kívül, ráadásként bábos előadás a könyvtárban. Akkor a piros sipkás és bátor Vitéz László érkezik a gyerekekhez a Szivárvány bábcsoport előadásában.