És te hogy vagy? (galéria)
Kultúra

És te hogy vagy? (galéria)

Jakupcsek Gabriellával találkozhatott a kiskunhalasi közönség hétfőn este a Városi Filmszínházban. A népszerű televíziós, újságíró, műsorvezető, tanár legutóbb megjelent, És te hogy vagy? című könyve kapcsán érkezett Kiskunhalasra. A kötetről, családjáról, kedvenc műsorairól és oktatói munkájáról is megosztott történeteket. A beszélgetést Kádárné Mészáros Erika vezette a színpadon. Ezt követően a nézőtéren ülők is feltehették kérdéseiket.

- Szeretem, ha egy közönségtalálkozónak van hangulata és utána az a város is megjelenik az oldalamon, ahol voltam. Fontosnak találom, hogy a városokat is összekössem egymással – mondta Jakupcsek Gabriella. - Szeretem megmutatni, hogy itt is, ott is van egy közösség. Kiskunhalas is felkerül az oldalamra.

És te hogy vagy? címmel jelent meg a szerző legújabb kötete. Fontosnak tartja, hogy az emberek odafigyeljenek egymásra és mindezt valódi érdeklődéssel tegyék. 

- Pontosan így született meg ez a könyv. Vajon megkérdezzük-e a másiktól, hogy van. Hiba, ha valakiben ez fel sem merül. Vagy reflexből kérdezzük, és egyébként reflexből is válaszolunk: minden rendben. A „Bővebben?” nem biztos, hogy elhangzik. Na onnan jönne a történet… - mutatott rá.

Jakupcsek Gabriella beszélt arról is, hogy a média nem nagyon foglalkozik az idősekkel. Nincsenek idős műsorvezetők, se férfiak, se nők. Úgy tesznek, mintha ez a generáció, ötven felett nem is létezne.

- A nők többsége egyedül öregszik meg, és éli le az életét. Sok, még aktív idős nő erre nem készül fel, pedig ötven felett sem áll meg az élet. Tessék elmenni olyan körbe, ahol hasznosíthatja magát! Ezzel az életét aranyozza be. Szeretetet, megbecsülést és pénzt is kap. Reggel fel kell kelni és valamit csinálni. A munka az élet hasznos része. Fogják fel jó dolognak! – hangsúlyozta. – Vigyázni egy óvodásra, sütni neki vagy tanulni vele, korrepetálni csodálatos! Próbáljanak valami olyat csinálni, amit szeretnek! A hátrányból így lehet előny – tette hozzá.

Hozzászólás (0)