Esszencia Halasról
Kultúra

Esszencia Halasról

Két nap alatt tíz anyag készült. Halason forgatott a Hazahúzó című, több országos csatornán is vetített turisztikai magazinműsor. Schneider Péter a produkció riportere elmondta, hogy egy esszenciát próbálnak adni a városról. Elismerően nyilatkozott a helyi gasztronómiáról és a Halason szerzett első benyomásairól.  

A stáb többek között a Zsinagógában forgatott. Itt Ritter Nándorné vallástanár mutatta be a helyi zsidóság történetét. Ezen kívül felvételek készültek például a Thorma-, és a Csipke múzeumban, a strandon és tájházban. A stáb ellátogatott a lovardába és a csillagdába is. A város látnivalóiról készülő 45 perces film várhatóan januárban kerül vetítésre.Jövőre az eddigieknél jóval több turistát szeretnének Halason vendégül látni, hiszen ezen a téren még van mit erősítenie a városnak.
 
Hogy sok vendéget csalogassanak Halasra, nemrég elindult egy városmarketing kampány. Például szakújságírók nézték meg a nevezetességeket, a látogatásról már több cikk megjelent. Most pedig itt a Hazahúzó. Csala Mónika a városháza sajtóreferense elmondta, hogy a produkció kereste meg Halast, a megjelenés teljesen ingyenes, a városnak csak a szervezésben kellet segítenie, és a helyszíneket biztosítania.
 
További képek IDE kattintva!
 
Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Pozsgai Ákos

Még több cikk

Friss dallista

Friss dallista

Dallista február 16.

Dallista február 16.