Exkluzív tárlatvezetés
Kultúra

Exkluzív tárlatvezetés

Dr. Bay Miklós vezette pénteken délelőtt a tárlatokat a Thorma János Múzeumban. Tavaly 105 műtárgyat ajándékozott a városnak, az alkotásokat november óta tekintheti meg a nagyközönség. A Bay Gyűjteményt ezúttal középiskolások ismerhették meg közelebbről. 

Nagyon örülök az érdeklődésnek. Remélem, hogy fennmarad – mondta dr. Bay Miklós a Halasmédiának. – Szeretnénk élővé tenni a múzeumot. A festészet, mint kommunikációs nyelv felhasználásával, ilyen módon is tudjuk nevelni a gyerekeket – tette hozzá.  Dr. Bay Miklós ezzel az exkluzív tárlatvezetéssel is szeretné segíteni, hogy a nagybányai alkotók jobban bekerüljenek a köztudatba. Kiskunhalason látható a világ legnagyobb Thorma János állandó kiállítása és Magyarország legjelentősebb nagybányai festészeti tárlata.

Áprilisban és májusban folytatódik a tárlatvezetés dr. Bay Miklós vezetésével. Ugyanezek a diákok további két alkalommal jönnek még – tudtuk meg Szakál Aurél múzeumigazgatótól. Ezúttal a Bibó- és a Szilády-gimnázium, továbbá a Rákóczi- és a Dékáni-középiskola tanulói vettek részt a programon.  A múzeum március 15-én is nyitva tart 9-től 17 óráig.