Fazekas tábor a Végh-kúriában
Kultúra

Fazekas tábor a Végh-kúriában

Agyagoznak, ügyeskednek, és sokat játszanak.  A Végh-kúriában a héten tartják a Fazekas tábort. Ide olyan gyerekek járnak, akik szeretnek kézműveskedni, de az agyagozás mellett többféle érdekes tevékenység várja még őket. Mivel újra itt a hőség még egy strandolást is beterveztek a programba.

Európai Uniós támogatás és a Városért Közalapítvány segítségével, az Együtt a halasi kultúráért program keretében szervezték meg a halasi Fazekas tábort, aminek hangulatos helyszínt ad a Végh-kúria. Tálkák és kupák készülnek a foglalkozásokon, de a gyerekek körében nagyon népszerűek a gyertyatartók is. A táborozók közül páran már eddig is látogatták a fazekas szakkört, de a többség most ismerkedik az agyagozással. Ez a hét arra való, hogy belekóstoljanak ebbe a tevékenységbe – mesélte Rajnai Gabriella szakkörvezető.

Reggel 8-tól délután 4 óráig vannak itt a gyerekek, délelőtt agyagozunk, délután egyéb játékos foglalkozásokat szervezünk. A fiúk például napelemes járművet készítenek, de vetélkedőket és strandolást is tartunk – kaptuk a tájékoztatást Kovács Ibolyától a Kiskun Népművészeti Egyesület vezetőjétől. A gyerekek körében olyan népszerű a tábor, hogy túljelentkezés volt. Nem tudtak mindenkit fogadni, így jövőre valószínűleg már két turnust szerveznek, hiszen a pályázat három évre lehetőséget ad valamilyen kézműves táborra. A vakáció után pedig a tervek szerint ismét elindulnak a kézműves szakkörök.

Még több cikk

Díjazott halasi gitáros

Díjazott halasi gitáros