Fellobbant az első adventi gyertya lángja
Kultúra

Fellobbant az első adventi gyertya lángja

Vasárnap elkezdődött az advent, a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapot felölelő időszaka. A halasi templomokban is advent első vasárnapjának liturgiáját tartották. A Jézus születésének ünnepére való várakozást a böjt, a bűnbánat és a tettekben megnyilvánuló jócselekedetek mellett a kifejezetten csak erre az időre jellemző katolikus szertartások és szokások is segítik.

A három lila és egy rózsaszín gyertyával feldíszített adventi koszorú hagyománya a közös karácsonyvárást segíti, egyre inkább nemcsak a templomban, hanem a családokban és más közösségekben is. A gyertyák színei szimbolikus jelentőséggel is bírnak: a lila a bűnbánatra, a rózsaszín az örömre utal.

Kiskunhalason, a Közösségek Házában kézműves foglalkozással, adventi játszóházzal és a Zeneiskola karácsonyi műsorával várták a látogatókat. A főtéren, a Zenepavilonban énekszó, és forró tea fogadta az összegyűlt közönséget, ahol a Szent József Katolikus Általános Iskola pedagóguskara közreműködésével dr. Finta József plébános gyújtotta meg az első adventi gyertyát.

Az elkövetkezendő hétvégéken, karácsonyig minden vasárnap adventi zenés programokkal várják az érdeklődőket a Kiskunhalasi Művelődési Központban, valamint a főtéri Zenepavilonban.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1167|limitstart=0|limitcount=0}

Még több cikk

Minden évben Halason

Minden évben Halason