Fergeteges latinbuli a Rumba Gitanaval
Kultúra

Fergeteges latinbuli a Rumba Gitanaval

Március elején jelent meg a kiskunhalasi Rumba Gitana zenekar Kék című albuma. A lemezbemutatót néhány napja Szegeden tartották, szombaton este pedig a helyi közönség is átérezhette azt a hamisítatlan latin hangulatot, amit a tagok dalaikon keresztül szeretnének átadni az embereknek.

A zenekar első albuma nem véletlenül kapta a Kék címet. Annak idején ez volt az első saját daluk, amivel gyakorlatilag elindultak a lemez felé vezető úton.

- A lemezen három év zenei termését hallgathatják meg az érdeklődők. A Kék című dal mellett még tíz másik saját szerzemény csendül fel a korongon. Nagyon boldog vagyok, hogy zenésztársaimmal, barátaimmal együtt, közösen eljutottunk odáig, hogy elmondhassuk, van egy saját lemezünk. A közönség eddig nagyon jól fogadta a dalokat. Legfontosabb célunk most, hogy a lehető legtöbb helyen bemutatkozzunk a lemez anyagával, de e mellett elkezdünk majd dolgozni egy következő hanghordozón is, hiszen bőven van még ötletünk – árulta el Hegedűs Ákos, a zenekar egyik alapítótagja.

A halasi lemezbemutató a Mazsola Rumba című dallal indult. Már itt érezni lehetett, hogy valami egészen egyedi hangulat uralkodik majd a koncert alatt a Közösségek Háza nagytermében. A 100 perces összeállításban a saját dalok mellett néhány igazi latin gyöngyszem is felcsendült.

Táncból sem volt hiány a koncert során. A Sundance TSE három párosa vérpezsdítő koreográfiákkal színesítette a zenés produkciókat.

A helyszínen egy kiállítást is megnyitottak az este során. A zenekar, valamint a rajongók által készített fotókat lehetett szemügyre venni, ezen felül bemutatták azokat a plakátokat, amiket a Rumba Gitana énekesnője, Czikkely Anna álmodott és valósított meg.

- Ha plakátot készítek, mindig törekszem arra, hogy az évszaknak vagy az adott koncertnek megfelelő stílusú legyen. Ugyanez jellemzi a lemezborítónkat is. Mivel Kék lett a címe, a borító színe nem volt kérdéses. A kék szín a vizet jelöli, mi pedig Ákossal lubickolunk ebben a boldogságot szimbolizáló kék vízben. Csodás, hogy elkészülhetett ez az album, mindannyian nagyon büszkék vagyunk rá – mesélte Anna.

A fellépőkkel készített interjúinkat a Halas Televízió Kultúrkép magazinjában láthatják majd az érdeklődők.