Fergeteges tekós szalagavató
Kultúra

Fergeteges tekós szalagavató

Angyalok, ördögök amerikai rögbisek mellett és Charlie Chaplin alteregói is megjelentek a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola diákjainak emlékezetes szalagavatóján. A szalagtűzés emelkedett pillanatai után a mókázásé és a produkcióké volt a főszerep.  

Szinte teljesen megteltek a városi sportcsarnok lelátói pénteken este, ahol a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola végzőseinek szalagavatóját rendezték. A bál végig figyelmet követelt, a jól megkomponált műsorrend egyetlen pillanatnyi lazítást sem engedett a publikumnak.  Az est főszereplői, a végzős évfolyam diákjai, Molnárné Faragó Melinda, Gurály Attila és Kun Hajnalka osztályfőnök vezetésével érkeztek a csarnokba.
 
Hardy Horváth Mária gyönyörű éneke alapozta meg a hangulatot, számára különleges jelentősége volt a fellépésnek, ugyanis lánya is ott ült a szalagozók között. A szalagtűzés emelkedett pillanatait követően Téglás László igazgató szólt a végzősökhöz. Elmondta, hogy november 29-e több szempontból is emlékezetes. Ezen a napon alakult meg az FC Barcelona és ez a világ egyik legjelentősebb számítástechnikai cégének, a Microsoftnak is a születésnapja. A diákok számára viszont azért jelentős, mert ez az este felnőtté válásuk egyik legfontosabb mozzanata. Míg a negyedikesek felkészültek a táncaikra, addig Barcsik Andrea éneke, a Kiskun Táncegyüttes, a Halas-Fitness Egyesület, valamint a Studio 2000 TSE versenytáncosainak produkciója varázsolt tapsot az arénába.
 
{phocadownload view=youtube|url=http://www.youtube.com/watch?v=xvg9dGz8PKE}
 
És még a java ezután következett. A 12. c mennyei párbajában az angyalok és ördögök pikáns viadalát állították színre, feltűnt a nagy sikert aratott táncban Kun Hajnalka osztályfőnök, mint angyal és Finta József plébános is, aki szenteltvízzel igyekezett az ördögöket megregulázni.
 
{phocadownload view=youtube|url=http://www.youtube.com/watch?v=lUEgfcqTPtg&feature=c4-overview&list=UUq9StDkubzyljO5QDEE33ug}
 
A Csontdarálók, vagyis a 12. b az amerikai rögbimeccsek hangulatát hozták be a csarnokba, természetesen a csinos pom-pom lányok sem maradhattak el. A végén pedig Gurály Attila osztályfőnök is felbukkant tanítványai között.
 
{phocadownload view=youtube|url=http://www.youtube.com/watch?v=noIRf2CVG6k&list=UUq9StDkubzyljO5QDEE33ug}
 
A végén néhány Chaplin alteregó és a harmincas évek Amerikája elevenedett meg a műsorban,  a 12. a szellemes produkciója végén méltán szólt a taps. Az évfolyamtánc a fenséges bécsi keringő volt, amely méltó befejezése volt a közel 150 perces bálnak.

Szöveg: Jáger Levente
Fotó: Anda Péter
Videó: Detkó Dávid

{phocagallery view=category|categoryid=1165|limitstart=0|limitcount=0}

Még több cikk

(►) Halasi karantÉNEK

(►) Halasi karantÉNEK

Új-Hunnia 2039

Új-Hunnia 2039

Egymásra figyelnek

Egymásra figyelnek