Filharmónia a Zűrös Bandával
Kultúra

Filharmónia a Zűrös Bandával

Neves zenészek tartanak rendhagyó órákat a diákoknak. Megkezdődött Halason is az Ifjúsági Filharmónia sorozat új évada. Csütörtökön a Zűrös Banda ismertette meg a diákokat a Balkáni népzenével, de jön majd az Operakommandó is.

A Balkántól Magyarországig tartott az évad első zenei kalandozása. Ahogy az már évek óta gyakorlat ebben a tanévben is különböző zenei stílusokkal ismerkedhetnek a helyi fiatalok a Filharmonia Magyarország szervezésében a - Halasi Média és Kultúra kft. helyi koordinálásával. A nemzetközi világzenei toplistán előkelő helyen szerepelt Zűrös Banda tagjai fontosnak tartják, hogy a településekre helybe vigyék az élő zenét és tovább adják az általuk fontosnak tartott értékeket, így műsorukkal szívesen járják az országot.

A Filharmónia előadásai a fiataloknak játékos, humoros formában nyújtanak hangszerismertetőket, zenei élményeket. Így történt ez most is. A diákok közösen énekeltek a zenészekkel és próbálták megfejteni a feladványokat, így gyorsan eltelt az óra.

A pedagógusok szerint az iskolai zeneoktatást segítik, jól kiegészítik ezek a rendhagyó foglalkozások, így szívesen viszik diákjaikat a Filharmóniára. Az Ifjúsági filharmónia sorozat keretében az elkövetkező hónapokban a Kéméndi Trió a harmonika világával ismerteti meg a fiatalokat, de érkezik az Operakommandó is a Magyar Állami Operaház művészeivel.

Az évad első órájáról további részletek a Halas Televízió Kultúrkép című műsorában.