Filmslágerek és rock klasszikusok nyitották az évet

Bánhatja, aki nem volt ott ma este Kiskunhalas idei első kulturális rendezvényén. Az újévi koncerten a Városi Fúvószenekar tagjai és néhány meglepetésvendég szórakoztatta a publikumot a baptista templomban, bő 120 percen keresztül.

 
A hagyományoknak megfelelően a koncert Fülöp Róbert polgármester köszöntőjével indult. A városatya beszédében többek között kiemelte azokat a vállalkozásokat, amik az előző esztendőben is gyarapodtak, fejjlődtek, ezzel pedig munkahelyet, megélhetést biztosítottak sok halasi embernek, családnak. Szót ejtett a mostantól életbe lépő adóváltozásról is.
- Vállalkozóbarát önkormányzati működést vetítettünk előre, amelyben a kedvező kormányzati intézkedésekkel párhuzamosan mi is leveszünk a vállalkozások terheiből, még pedig az iparűzési adó csökkentésével. A vállalkozók felé a hivatali ügyintézésben is kerestük a gördülékenyebb, közvetlenebb ügyintézés lehetőségét. Az ipari parkunk kiépült infrastruktúráját egyre több vállalkozó vette észre és használja ki - mondta a polgármester.
ujevi01
Beszéde zárásaként Fülöp Róbert 2017-es tervekről, fejlesztésekről szólt a jelenlévőknek.
- Több mint 30 darab beadott pályázatunk van. A tervezett fejlesztések összértéke 3,8 milliárd forint, amihez rendelkezünk a szükséges önerővel. Előkészítés alatt áll további 30 darab pályázati anyagunk, amelynek összértéke több mint 3 milliárd forint. A projektek részben turisztikai célúak, mint például a gyógyhely minősítéshez kapcsolódó területfejlesztés, de iparfejlesztési pályázatokat is beadtunk. Útépítési és kerékpárút építési projekteket tervezünk. Nagyszabású sportcélú, sportcsarnok építési tervünk van a városi sportpályát érintően és felzárkóztatási programokban is rész kívánunk venni - mondta a városvezető, majd átadta a színpadot a Városi Fúvószenekar tagjainak, akik idén is változatos, színes repertoárral készültek évindító koncertjükre.
ujevi03
Jól ismert filmslágerek és néhány igazi rock klasszikus is helyet kapott a műsorban és természetesen vendégekből sem volt hiány. Az Alapfokú Művészeti Iskola több diákja is színpadra állt az est során, és ott volt a fellépők között Kis Dávid is, aki néhány napja 11.000 ember előtt gitározott az Arénában.
ujevi02
A koncertet a Halas Televízió rögzítette, így akik nem tudtak ott lenni, megnézhetik kedden 16 órától, pénteken és szombaton 16:30-tól, valamint vasárnap 21 órától.
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter