Fogorvos, festő és énekes
Kultúra

Fogorvos, festő és énekes

Sokoldalú tehetség Dr. Skolnikovics Máté. Tanult rajzolni, festeni, táncolni, majd énekelni. Gyerekkora óta szereti a művészeteket, mégis hivatásként a fogorvosi pálya mellett kötelezte el magát. Élete fontos állomásai: Dánszentmiklós, Szeged és Kiskunhalas. 

- Dánszentmiklóson művészeti iskolában tanultam – mondta. - Az általános iskola első osztályában kezdtem rajz és festészet szakkörbe járni. Egészen nyolcadikig abba se hagytam. Agyagoztunk, festettünk, papírmasékat készítettünk. Annyira szerettem, hogy még a ceglédi gimnáziumi évek alatt is visszajártam. A középiskolában a kötelező tantárgyak mellett rajzból is érettségiztem, portfóliót állítottam össze. A képzőművészet mellett népi és versenytáncoltam még diákként.

- Azt várná az ember, hogy művészi vonalon tanulsz tovább, és folytatod a pályád, de nem így történt. Miért?

- Úgy éreztem mindig, hogy számomra a művészet jobban inkább hobbi, mintsem szakma. A gimnáziumi évek végén körvonalazódott bennem, hogy hivatásszerűen gyógyítással szeretnék foglalkozni. A kézügyességemet így a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán sikerült kamatoztatnom. Az egyetem mellett egy kiskunhalasi évfolyamtársamnak, barátomnak köszönhetően sikerült felvennem a kapcsolatot egy, az SZTE Bartók Béla Művészeti Karán tanító magánének tanárnővel. Elmentem hozzá egy meghallgatásra, és vállalta, hogy foglalkozik velem. Így elkezdtem járni Dudásné Szécsi Edit óráira.

- Ha jól tudom az egyetemi évek alatt is töltötted már itt, Kiskunhalason az egyik gyakorlatodat és végül ide is jöttél dolgozni.

-  Igen, tavaly nyáron itt kaptam állást. Kezdetben ingáztam Szeged és Kiskunhalas között, ősszel költöztem ide. Már több, mint egy éve vagyok itt.

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap október 28-i számában olvashatják.

Még több cikk

Dallista november 22.

Dallista november 22.