Fokos zenekar, lemezbemutató koncert
Kultúra

Fokos zenekar, lemezbemutató koncert

A „Fölszálott a páva” televíziós népzenei és néptáncos tehetségkutató verseny győztese a vajdasági Fokos zenekar érkezik május 25-én Kiskunhalasra a „Folk esték” rendezvénysorozat keretein belül. A Közösségek Házában 19 órai kezdettel népzenei koncert, kézműves bemutató, ének és tánctanítás valamint táncház várja az érdeklődőket.

Az érkezők elsőként a Bácsalmási Kékfestő Műhely portékáival találkozhatnak, a Közösségek Háza előterében. Az 1879-ben alapított műhelyt Bakos Zoltán, a Skorutyák család barátja üzemelteti a mindennapokban, ő lesz az, aki a Folk esten is beavatja az érdeklődőket a régi mesterség titkaiba.

A Fokos zenekar visszatérő vendégnek tekinthető városunkban. 2017-ben a hatodik Folk esten, 2018-ban pedig a Szent Iván-éji vigadalomban is szórakoztatták már a halasi közönséget. Az év végén, pedig szoros Tokos- Fokos küzdelemben a „Fölszállott a páva” műsor nyertesei lettek. „Jó kedvemben” címmel nemrégiben jelent meg egy népzenei albumuk, melyről a szombati koncerten is hallhat jó néhány muzsikát a közönség. Az alap zenekari tagok mellett a csapatot ez este erősíti, a cimbalom Chuck Berryjeként ismert Unger Balázs is, aki a Cimbaliband zenekar frontembere. 

A Fokos zenekar koncertjén Bischoff Ádám és Dóka Zsuzsanna vajdaszentiványit, Kothencz Gábor és Tóth Gvendolin, a Kiskun Táncegyüttes táncosai pedig rábaközi táncokat fognak előadni. A közönség ismét együtt énekelhet a zenekarral, majd tánctanítások és hajnalig tartó táncház vár mindenkit a kiskunhalasi Közösségek Házába, május 25-én, szombaton 19 órai kezdettel.