Folk est kilencedszer
Kultúra

Folk est kilencedszer

Különleges népzenei koncerttel várja az érdeklődőket a Korinda zenekar a 9. halasi Folk esten. De ezen a november 18-i estén nem csak ez az egy dolog ígérkezik igazán rendkívülinek.

Kivételes lesz az a két, kézműves kiállítás is, amellyel az érkező vendégeket várják a szervezők a Közösségek Háza előterében. Dudás Ildikó népi bútorfestő sok éve hódol-e szenvedélyének, kezei nyomán pedig nagyon szép alkotások születnek. Kisebb dobozok, tulipános ládikák vagy épp a mindennapokban is használatos tárgyak is alapos gondossággal, gyönyörű megmunkálással készülnek.

Társ kiállító lesz ezen az estén Szabó Nóra is. Kiskunhalashoz sok szállal kötődő kézműves, egyedi, drótból, gombokból készített ékszereivel mutatkozik be a nagyközönség előtt. Nóri jelenleg egy ösztöndíjjal a Vajdaságban él, rendszeresen szervez kézműves és néptáncos programokat ott is.

A koncert 19 órakor kezdődik, melyen a Korinda zenekar lép színpadra.  A főként moldvai, csángó és a keleti székelység muzsikája kerül előtérbe. Nemrégiben, Csenki Zalán, az együttes kobzosa a „Fölszállott a páva” népzenei és néptánc tehetségkutató verseny elődöntőjébe jutott a területi válogatón.  A koncert végén, a közös éneklés most sem maradhat, a vendégek már az érkezéskor megkapják az aktuális dalszöveget, melyet a Korinda zenekar csodálatos hangú énekesnőjével, Bacsa Orsival énekelhet együtt a közönség.

Ez alkalommal is két tánctanítás várja a vállalkozó kedvűeket. Most nem lehet kifogás a néptánctudás hiánya, hisz a zenekar és a táncosok Mándity László és Tóth Gvendolin, olyan kör és páros táncokkal készülnek, amelyek mindenki számára nagyon könnyen befogadhatók lesznek.

A táncház második felében a vonós táncházi muzsikát a Rézhúros Banda szolgáltatja majd. Az üllési zenekarral indult még 2015. novemberében a Folk esték sorozat, azóta is rendszeresen visszajárnak városunkba táncházakon, rendezvényeken muzsikálni. A közönség kedvenceit hozzák majd az estére, így aki bírja akár reggelig is rophatja a 9. Folk esten.

Még több cikk

Változatok egy témára

Változatok egy témára

Gyermekbarát könyvtár

Gyermekbarát könyvtár

Premier Halason

Premier Halason