Főszerepben a portrék és a természetfotók
Kultúra

Főszerepben a portrék és a természetfotók

Színes, látványos, elgondolkodtató fényképekből nyílt kiállítás csütörtökön este a Közösségek Házában. A térségünk fotósait egybefogó Kiskunszt fotóklub idén ősszel is érdekes összeállítással jelentkezett.

A kiállítók között ott volt Daróczi Csaba is, aki néhány nappal ezelőtt vehette át a 2019-es Év természetfotósa díjat. Korábban már több évben is kiérdemelte ezt a rangos titulust.

- Nagyon jó érzés, amikor az ember egy szakmai díjat vehet át. Rendkívül fontosak számomra a külföldi versenyek, de a hazai Év természetfotósa verseny állt mindig is a legközelebb a szívemhez. Több alkalommal is sikerült már megnyernem, és mindegyik valami más ok miatt volt fontos a számomra. Jövőre is komoly terveket szeretnék megvalósítani, a fejemben már összeállt egy, a hangyák különleges világát bemutató kép, szerintem 2020-ban azt láthatja majd sok helyen a közönség – árulta el Daróczi Csaba.

A halasi kiállításon Kovács Iván, a Halasmédia főszerkesztője mutatta be a fotóklub tagjait. Természetesen kiemelte Daróczi Csaba legújabb szakmai sikerét, sőt még egy kis ajándékkal is meglepte a díjazott fotóst. Egy plüss nyulat adott át a fotósnak, utalva a díjnyertes, nyulakat ábrázoló fotójára.

Az est során a fényképek mellett a zene is nagy hangsúlyt kapott. Kis Dávid és tanítványai szórakoztatták a közönséget gitárjátékukkal.

További részletek a Halas TV péntek esti híradójában és a Kultúrkép magazin egy későbbi adásában.