Fotó, mese, rajz, játék…(galéria)
Kultúra

Fotó, mese, rajz, játék…(galéria)

„Csak az boldog, ki játszhat” címmel rendezett kiállítást a Zöld-híd egyesület. A tárlat számokban kifejezve: 4 ország összefogása, 172 mű, sok-sok alkotó- és munkaóra, 53 kiállított pályamunka. A jelentkezők mese, fotó és rajz kategóriában mérettették meg magukat. A megnyitó helyszíne a KRK Szilády Áron Gimnáziuma volt szeptember 10-én. 

Mongyi Marianna elnök 10. alkalommal köszöntötte a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete nevében a vendégeket. Beszédében rámutatott: hagyományt teremtettek. - Büszkén mondhatom, hogy sokan - alkotók, zsűritagok, támogatók - a kezdetek óta itt vagyunk, részt veszünk az egyesületi pályázatban.  2020. „Csak az boldog, ki játszhat” kiállításunk a 10. év csodája – fogalmazott. 

- Az idei pályázat kiírásával célunk volt a lehetőségérzék fejlesztése, a környezet, különösen a lelki környezet fontosságára felhívni a figyelmet, erősíteni a testvérvárosi kapcsolatot és az idegen nyelvi kompetenciát. Az ötletünket ebben az évben is támogatta Kiskunhalas Város és a testvértelepülések. Így a 2. nemzetközi pályázatunk szívet-lelket melengető, egyedi és csodás kiállítást eredményezett. Összekötöttük a művészeti ágakat. A mese, fotó és rajz kategóriában minden korosztály képviseltette magát, a nehéz helyzet ellenére. Az okos eszközök, a digitális világ segítette pályázatunk sikerességet, de a kereteket az alkotók töltötték meg kiváló tartalommal. Felhívásunkra 118 rajz, 42 fotó és 12 mese érkezett, a legjobb alkotásokat most mindannyian láthatják, olvashatják – tájékoztatott.

Kiskunhalas mellett Újszandec, Magyarkanizsa és vonzáskörzete, Zombor és Sepsiszentgyörgy alkotói vettek részt a pályázaton. Mongyi Marianna köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette, támogatta egyesületük programját, rendezvényük megvalósítását. A kiállítást Kuris István László alpolgármester nyitotta meg. A rendezvényen közreműködtek a KRK Szilády Áron Gimnázium diákjai. A díjazottak névsora a Halasi Tükör hetilap szeptember 16-i számában olvasható.