Friss hangzás, új lemez
Kultúra

Friss hangzás, új lemez

Az elmúlt közel egy év produktív időszak volt. Koncertezni alig lehetett, viszont sok új szerzemény született. Az új Mary Popkids-anyag megjelenés előtt áll. Többek között erről is nyilatkozott weblapunknak Halász Máté, az együttes kiskunhalasi kötődésű dobosa.

- Rendkívüli év volt a tavalyi. Hogyan értékeled teljes egészében? Mit adott, és mit vett el?

- Valóban különös év volt. Míg 2019-ben Dél-Koreában, Svédországban, Lettországban és Litvániában turnéztam, megjártam az összes nagy hazai fesztivált és vidéken koncerteztünk, 2020-ban szinte minden koncertesemény elmaradt. Ezeket az elmulasztott zenei élményeket nagyon sajnálom, de az így keletkezett plusz időmet próbáltam hasznosan eltölteni. Belevágtam olyan kreatív munkákba is, amikbe a korlátozások nélkül biztosan nem mertem volna.

- Koncertezésre szűkös lehetőségek közepette volt alkalom, stúdiózni viszont többet lehetett. Készültek új felvételek a Mary Popkids együttessel?

- Ez az időszak kimondottan produktív volt, sok új szerzemény született.  Az új Mary Popkids-anyag megjelenése eltolódott 2021-re, mindenképp szeretnénk egy A38-as koncerttel egybekötni a lemezmegjelenést. Tavaly jelent meg a Carnival című dalunk, aminek a Grammy-díjas Matt Lawrence - Adele, Amy Winehouse, Eric Clapton, U2, stb.- volt a producere, ezt a hangzást szeretnénk továbbvinni az új lemezre. Még tavaly áprilisban kezdtem el feldemózni saját szerzeményeimet, home studio körülmények között. A kislemez alapkoncepciója, hogy a már meglévő dalokat, zenészbarátaim közreműködésével szeretném befejezni, így ha minden jól megy, egy nagyon sokszínű anyag fog megjelenni idén tavasszal.

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap január 27-i számában olvashatják.