Halas főterén szólt a Legnagyobb hős
Kultúra

Halas főterén szólt a Legnagyobb hős

Legismertebb slágereivel érkezett Kiskunhalasra a Honeybeast zenekar szombaton este. Mint emlékezetes, ők lettek volna a 40. Halasi Szüreti Fesztivál középső napjának sztárfellépői, ám akkor az időjárás lehetetlenné tette, hogy megvalósuljon a koncert. Most ezt a bulit pótolták, nem is akármilyen sikerrel.

A zenekar tagjai a koncert előtt örömmel meséltek arról, milyen sikeres éven vannak túl, és hogy milyen terveket szeretnének megvalósítani a közelebbi, illetve távolabbi jövőben.

- Fantasztikusan jó volt a 2019-es év, és bár idén nem jelent meg lemezünk, sok-sok koncertünk volt, egyre több helyre hívnak bennünket, sikeres turnékon vagyunk túl. Mi az a fajta zenekar vagyunk, akik tudatosan, szépen előre tervezve építenek fel mindent, e mellett azért persze merünk nagyokat is álmodni. Úgy érzem, jó úton haladunk, ehhez pedig az kellett és kell is, hogy egy ilyen remek csapat dolgozzon össze, mint a mi zenekarunk – mondta Bencsik-Kovács Zoltán, a zenekar alapító tagja.

- A csúcs idén egyértelműen a Budapest Parkban adott koncertünk volt számomra. Nyolcezer ember előtt zenéltünk, énekeltünk. Amikor egy ilyen koncerten felmégy a színpadra, teljesen másik dimenzióba kerülsz, mint addig voltál. Igazából én még utána napokig nem is fogtam fel, hogy mi történt ott a színpadon többezer ember jelenlétében – árulta el Tarján Zsófi énekesnő.

Nekünk, halasiaknak azért is volt fontos a Honeybeast főtéri fellépése, mert két ismert sláger közreműködőjeként a városunkban jól ismert Kis Dávid is színpadra állt. Mondanunk sem kell, hatalmas ováció fogadta színpadra érkezését.

- A zenekar billentyűse egy évvel járt alattam a főiskolán, így született a mi barátságunk. A közelmúltban egy tévés produkció jóvoltából már zenélhettem együtt a Honeybeast tagjaival, így amikor megtudtam, hogy jönnek Halasra koncertezni, elkezdtünk beszélgetni, aztán ebből jött az ötlet, hogy ma este is színpadra állok velük. Egy remek csapatról van szó, tele tehetséges zenészekkel, úgyhogy nagyon büszke vagyok, amiért összejöhetett a közös muzsikálás – fejezte ki örömét Dávid.

A helyszínen készített felvételeinket a Kultúrkép magazinban láthatják majd az érdeklődők.

A kiskunhalasi Szabadságkoncert megvalósítására a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a 30 éve szabadon Emlékbizottság jóvoltából Kiskunhalas Város Önkormányzata 9.938.335 forintot nyert.