Halasi csipkés luxuskollekció (galéria)
Kultúra

Halasi csipkés luxuskollekció (galéria)

Hangos sikert aratott kedden este Budapesten, a Benczúr Házban Hrivnák Tünde luxuskollekciót felvonultató divatbemutatója. A BY ME szalon divattervező-tulajdonosa szerint a művészet, a népművészet nemzeteket köt össze, ennek jegyében alkotta meg ruhakölteményeit. Nem is akárhogyan, és ennek része hungarikumunk, a halasi csipke.

- Csodálatos érzés volt itt jelen lenni a halasi csipke képviseletében. Nagyon örülünk, hogy a csipke eljutott idáig, és ilyen illusztris környezetben, modern ruhákon megmutathatta magát a budapesti közönségnek – fogalmazott Szécsiné Rédei Éva, a Csipkeház igazgatója.

A Halasi Csipke Közalapítvány képviseletében Pajor Kálmán is részt vett a jeles eseményen. A szervezet elnöke örömmel nyugtázta a divattervezővel való együttműködés sikerét.

- Az ötlet Hrivnák Tündétől származik. Örülök, hogy annak idején Bécsben összehozott vele a sors, és sikerült ráirányítanom a figyelmét a halasi csipkére – mondta. - Úgy érzem, igazi nagykövetre találtunk Tündében, mert ezeket a gyönyörű, csipkével díszített ruhákat viszi a nagyvilágba – tette hozzá.

A Benczúr Házban tartott esten a meghívott vendégek, a diplomácia képviselői is megismerhették a különleges kollekciót. Hrivnák Tünde ruhakölteményei igazán egyedülállóak.

- Ez volt az első kollekció-bemutatója a halasi csipkének. Nagyon örülök, hogy sikerült itt megszervezni ezt a rendezvényt, hiszen nagyon fontos, hogy a vidéki városok művészeti kincsei Budapesten is elérhetőek és láthatóak legyenek – hangsúlyozta a divattervező.

Az exkluzív eseményről a Halas TV október 12-i Híradójában számol be. További részletek a Halasi Tükör október 18-i lapszámában.

Fotók: Anda Péter

Még több cikk

Nagy roma buli

Nagy roma buli

Roma Kulturális Nap

Roma Kulturális Nap

Hozzászólás (0)