Halasi programok az elkövetkező napokban
Kultúra

Halasi programok az elkövetkező napokban

Mutatjuk, hogy hová lesz érdemes ellátogatni az elkövetkező napokban Kiskunhalason. Lesz miből válogatni.

Március 7-én, szombaton rendezik meg a Hatvani Zoltán Megyei Középiskolás Szavalóversenyt, melynek ebben az évben a Bibó István Gimnázium aulája ad otthont. A korábbi versenyekhez hasonlóan, a nevezők most is két költeményt mondanak majd el. Egy szabadon választott és egy előre meghatározott verssel kell zsűri elé állni. A kulturális megmérettetés délelőtt 10 órakor kezdődik.

Hétfőn este neves musicalszínészek érkeznek Kiskunhalasra. A Halasi Waldorf Egyesület meghívására városunkba látogat Sándor Péter, Mahó Andrea és Csengeri Attila. A kulturális est egyben egy jótékonysági rendezvény is, melynek bevételét a szervezők nemes célra ajánlják fel.

Március 10-én, kedden délután folytatódik a Játékos bábos mesék sorozat. A Szivárvány Bábszínház Alapítvány szervezésében megvalósuló program részeként ezúttal a Kuckó király, valamint a Zsiga és Csipet című mesékből adnak elő részleteket. A hagyományos bábok mellett a marionett technikával is megismerkedhetnek a jelenlévő gyermekek, felnőttek. A helyszín a Martonosi Pál Városi Könyvtár, a kezdés időpontja, délután fél 5.

Féltek-e még régi lányok? Szavak és képek egy játékbaba szívéből.  Ez a címe a kiskunhalasi Bácsalmási Gabriella március 12-én megnyíló új kiállításának. A Közösségek Házában a tárlatot dr. Bognár Zoltán nyitja meg. A 18 órakor kezdődő ünnepségen egy rendhagyó produkcióval közreműködnek a Szabad Tánc Műhely tagjai.