Halasi programok az elkövetkező napokra
Kultúra

Halasi programok az elkövetkező napokra

Az elkövetkező napokban is sok érdekes kulturális program lesz városunkban. Cikkünkből Ön is megtudhatja, mikor és hová lesz érdemes ellátogatni.

Az 1703. október 5-i Halasi csatára emlékezünk pénteken. Az ütközet egykori helyszínén tartanak megemlékezést délelőtt 11 órától, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium Majsai úti oktatási területének udvarán. Ugyanazon a napon délután 5 órakor a Búsuló kuruc szoborhoz várják az érdeklődőket, ahol a Szilády-gimnázium diákjai adnak műsort. A program végén mécsesek, virágok elhelyezésére nyílik lehetőség a szobor előtt lévő sírnál.

Pénteken 18 órától az Aradi Vértanúk emléknapja alkalmából megemlékezés lesz a Sétáló utcai emléktáblánál. Műsort ezúttal a Kertvárosi Általános Iskola diákjai adjnak, majd mécsesek, koszorúzások elhelyezése következik az emléktáblánál és a Thorma János Múzeumban.

Szombaton este folytatódik a népszerű Folk esték sorozat. Az ősz első, az évad harmadik rendezvényén a vajdasági Pendergő zenekart hallhatja majd a közönség muzsikálni, akik nagyon rendhagyó anyaggal készülnek az estére. A Folk est kézműves kiállítója is igazán különleges lesz. Kiss Edina három éve, „léleknyugtató” célzattal kezdett bele a tanulásba. A koncert 18 órakor kezdődik, majd tánctanítás és táncház várja az érdeklődőket.

Jövő szombaton, vagyis október 12-én ismét egy zenés családi napra várja az érdeklődőket a Halasi Média és Kultúra Kft. A Bethlen Gábor téri Szabadságkoncerten sztárfellépők, vendéglátósok, vásárosok gondoskodnak a halasiak és környékbeliek remek hangulatáról. A Szabadságkoncert a 30 éve szabadon Emlékbizottság jóvoltából valósulhat meg. A rendezvényen 15 órától fellép Charlie, 17 órától a Bravo Johnny zenél, 18:30-kor kezdődik a Tűzzsonglőr bemutató, 20 órától színpadon a Honeybeast, este 10-től pedig a Welcome gondoskodik a jó hangulatról.

Még kicsit távolabbi időpont, de a bérlettulajdonosoknak érdemes már most felírni a naptárba, hogy október 28-án, hétfőn indul az őszi színházi évad városunkban. A Lovagias ügy című darabot a Zenthe Ferenc Színház művészei mutatják be. Kabos Gyula egykori legendás szerepében ezúttal Koltai Róbertet láthatja a közönség.

Még több cikk

Gyilkos irodák

Gyilkos irodák

Dallista február 9.

Dallista február 9.