Halasi siker Győrben
Kultúra

Halasi siker Győrben

A sziklapalota sárkányai fantázianevet kapta Hambalkó Magdolna legújabb díjnyertes alkotása. A kiskunhalasi babakészítő már többedik alkalommal győzedelmeskedett országos versenyeken. Legújabb munkája szintén első helyezést érdemelt ki a szakmai zsűri értékelése alapján.

A Magyar Bababarátok Egyesülete rendezte a 23. Országos Baba- és Mackókészítési Versenyt. A hozzá kapcsolódó kiállításnak ismét Győr adott otthont. Helyszíne a Zichy-palota volt.

Megtudtuk, a tárlat egy része a Magyar Bababarátok Egyesülete által meghirdetett országos versenyre beküldött munkákból állt. A megmérettetésre számos kategóriában közel száz alkotás érkezett az ország különböző részeiből.  Ezeket iparművészek és amatőr alkotók készítették különböző anyagokból, különböző technikákkal, magas színvonalon.

A kiskunhalasi Hambalkó Magdolna fantázia kategóriában indult, és ért el sikert. Kategóriájában már évek óta ő a legjobb. Ezzel a teljesítményével az aranykoszorús mester címet is kiérdemelte.

- A sziklapalota sárkányai elkészítése 720 munkaórát vett igénybe. Nemcsak időben, hanem méretében is nagy alkotás. A szecessziós stílushoz közelít, de a fantáziámra hagyatkoztam – tudtuk meg Hambalkó Magdolnától. – Minden alkotóelemet én készítettem. A babát kerámiaszerű anyagból alkottam, a ruhája pedig textil. Ahogy az alkotás elnevezése is mutatja, sziklára építettem fel. Eddig ez a legnagyobb munkám – tette hozzá.

Fotók: Dr. Rónai Eszter