Halason az ország rejtvényfejtői (galéria)
Kultúra

Halason az ország rejtvényfejtői (galéria)

Százhatvanan neveztek a szombaton és vasárnap városunkban megrendezésre kerülő VIII. Halas Kupa Országos Rejtvényfejtő Versenyre. Az ország számos pontjáról, de még külföldről is érkeztek résztvevők. Több halasi versenyző is indult. A rejtvényfejtők haladó, mesterjelölt és mester kategóriákban indultak, vasárnap a csapatversenyre kerül sor.

Kiskunhalas Város Önkormányzata támogatásával és a Csipke Hotel szervezésében rendezik meg a VIII. Halas Kupa Országos Rejtvényfejtő Versenyt. Péterné Anna, a helyi szervező szerint a verseny nem csak a rejtvényfejtésről szól. Bár alapvetően a különböző kategóriák helyezéseiért folynak a rejtvényfejtők küzdelmei, de azért a két nap során egyébre is jut idő. Én mindig kiajánlom Halas nevezetességeinek, értékeinek felfedezését és sokan élnek a lehetőséggel. Az a tapasztalatom, hogy jól érzik Kiskunhalason magukat a rejtvényfejtők és stabil versenyhelyszínné váltunk - jelentette ki a szervező.

Péterné Anna helyi szervező (bal oldalon) és Kasparek Éva (jobb oldalon) az egyesület elnöke

A VIII. Halas Kupa Országos Rejtvényfejtő Versenyt városunk fontos eseménynek tartja - hangozatta Stírné Prikidánovics Tímea önkormányzati képviselő, aki a város nevében köszöntötte az összegyűlt népes mezőnyt. A képviselőnő megnyitójában a rejtvényfejtés emberi oldalát, a szellemi frissességre gyakorolt pozitív hatású szerepét emelte ki. A képviselőnő felhívta a résztvevők figyelmét Halas értékeinek felfedezésére is és egyértelmű üzenetet küldött a helyi versenyzőknek: Hajrá Halas - mondta.

Stírné Prikidánovics Tímea önkormányzati képviselő köszöntötte a versenyzőket

A megnyitó beszéd után a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete elnöke, Kasparek Éva ismertette a versenynap követelményeit, majd egy elmaradt díjátadás következett. A november 24-én Újbudán tartott XIX. Szenior Országos Rejtvényfejtő Versenyen mesterjelölt kategóriában 1. helyezést elért Török Gyulának adták át a megérdemelt kupát és oklevelet.

Török Gyula a megérdemelt kupával és oklevéllel

A hivatalos protokoll után borítékban kiosztották a feladatokat a rejtvényfejtők számára. Este a vacsora után kvíz verseny vár a résztvevőkre, vasárnap pedig a csapatok mérik össze tudásukat. Az eredményeket az Országos Rejtvényfejtők Egyesülete honlapján teszik közzé. Az eseményről a Halas TV hétfői híradójában és a szerdán megjelenő Halasi Tükörben is közlünk részleteket.