Halason „Hosszú, forró nyár” volt a decemberi hidegben
Kultúra

Halason „Hosszú, forró nyár” volt a decemberi hidegben

Vasárnap délután a könnyűzenéé volt a főszerep Kiskunhalas főterén. Az adventi programsorozat keretében Zalatnay Cini, valamint Fedor Kyra és Kis Dávid szórakoztatta a közönséget, nem is akármilyen sikerrel.

Az ünnepélyes gyertyagyújtást követően a közönség az óriás adventi koszorútól átsétált a színpadhoz, ahol koncertek zajlottak egészen estig. Elsőként Fedor Kyra lépett színpadra, két zenéstársa kíséretében. Az énekesnő videoklipjeit több százezren nézték már meg az interneten. A zenekar tagja a halasi Kis Dávid is. Saját slágerek és minőségi feldolgozások is felcsendültek a koncert során.

- Nem sok időm volt még készülni karácsonyra, de ahogy megérkeztünk ide, a kiskunhalasi főtérre, egyből ünnepi hangulatba kerültem. A díszvilágítás, a fényfa mind-mind nagyon szép, nekünk pedig nagy öröm, hogy egy ilyen helyszínen koncertezhetünk. Az, ha egy város lakói együtt készülnek egy jeles ünnepre, sokkal közelebb hozza egymáshoz az embereket. Remek ez az adventi kezdeményezés – fejezte ki örömét Kyra.

Az est sztárvendége Zalatnay Sarolta volt, aki a ’60-as évek óta szórakoztatja slágereivel a közönséget. És, ha már a dalokról van szó, az énekesnő elárulta, nem kevesebb, mint 650 dala született az évtizedek során. Ezek legjavát hozta el most Kiskunhalasra.

Cini dalait a halasi publikum is természetesen egy emberként énekelte. Tölcsért csinálok a kezemből, Nem vagyok én apáca, Hosszú, forró nyár. Mind-mind felcsendültek a közel 45 perces fellépés alkalmából.

Mint megtudtuk, tervekből nincs hiány, hiszen 2020-ban Zalatnay Sarolta egy országos turnéra indul, ahol egy zenekar kíséretében, áthangszerelve mutatja majd be a jól ismert dalait.