Hamisítatlan New Orleansi dallamok a főtéren
Kultúra

Hamisítatlan New Orleansi dallamok a főtéren

A Térzene sorozat 4. állomásaként a Bohém Ragtime Jazz Band szórakoztatta a közönséget a Bethlen Gábor téren. A zenészek Kecskemétről érkeztek városunkba, és igazi, hamisítatlan ragtime hangulatot varázsoltak a belvárosi közegbe.

A kellemes délutáni napsütésben sokan foglaltak helyet a zenepavilonnál lévő padokon vagy éppen a főtéri vendéglátóhelyek teraszain, hogy meghallgassák a Bohém Ragtime Jazz Band koncertjét.

- Azt gondolom, hogy teljesen új élményt biztosít ez a kulturális sorozat a halasi embereknek. A karantén és bezártság után ingyenesen vehetnek részt hangulatos koncerteken a helyi lakosok, ez szerintem kiváló feltöltődési lehetőség. Az sem mellékes, hogy közösségi élményt is ad az, hogy végre össze tudunk gyűlni a főtéren és meghallgathatunk különböző zenei stílusokat, neves előadóktól – mondta a helyszínen Kuris István László alpolgármester.

A zenekar vezetője elárulta, honnan is ered ez a zenei stílus, és hogy milyen céllal állnak közönség elé most már több évtizede.

- A zene, amit mi játszunk, eredetileg New Orleansban született meg. Ezt a stílust sajnos napjainkban szinte már senki nem ismeri hazánkban, pedig nagyapáink, dédapáink, dédanyáink ezekre a dalokra is táncoltak. Sőt, ha megnézünk egy régi, magyar fekete-fehér filmet, biztosan felcsendül benne legalább egy jazz sláger. Ezért szeretnénk mi a koncertjeinken népszerűsíteni a stílust, annak pedig külön örülök, hogy a halasi közönség nagyon befogadó, láthatóan élvezték az előadásunkat – árulta el Ittzés Tamás zenekarvezető.

A csapat trombitása szerint is sok élménnyel gazdagodhatnak a koncertjeikre látogató emberek.

- Én trombitán játszom, de vannak „multifunkciós” kollégák is a zenekarban, hiszen van, aki klarinéton, szaxofonon is játszik majd a koncert során. A zenekarvezetőnk is hegedül, énekel, zongorázik, tehát elmondhatjuk, hogy igen színes, változatos zenei élményben lehet része azoknak, akik végighallgatják egy-egy fellépésünket – tudtuk meg Lebanov Józseftől.

A koncertről részletes beszámolót láthatnak az érdeklődők a Halas Televízió Kultúrkép magazinjában.