Hevesi Tamással és több száz rajongóval ünnepelt a Welcome (galéria)
Kultúra

Hevesi Tamással és több száz rajongóval ünnepelt a Welcome (galéria)

Remek koncerttel ünnepelte meg a harmincadik születésnapját a Welcome zenekar. Az együttesre több száz rajongó volt kíváncsi a jánoshalmi Imre Zoltán Művelődési Központ színháztermében. A hangulatot Fodor Fruzsina, Szávuly Bence és a kiskunhalasi Brandy zenekar alapozta meg, az ünnepelt éjjel negyed 12 körül állt színpadra. Hevesi Tamás fellépése tette még emlékezetesebbé az éjszakát.

Napok óta lázas készülődés folyt a jánoshalmi Imre Zoltán Művelődési Központban, hogy minden klappoljon a Welcome zenekar (Nánai Csaba alapító tag, billentyűk, vokál; Nánai Ádám ének, basszusgitár; Jeszenszky Zoltán gitár, vokál; Jáger Szabolcs dob) 30 éves jubileumi koncertjén. Ettől a helytől néhány tíz méternyire, az akkori Tiszti Klub egyik kis helyiségben kezdett próbálni az akkori formáció, ekkor 1989-et írtunk. Eltelt három évtized, generációk nőttek fel, a Welcome bulijai még most is telt házzal mennek. Több százan voltak kíváncsiak a jubileumi estére is, egészen biztos, hogy a 2015-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Nánai Attila is mosolyogva figyelt odafentről. Rá is emlékeztek ezen az alkalmon, amelyen elsőként két fiatal énekes, Fodor Fruzsina és Szávuly Bence melegítette be a közönséget, majd a kiskunhalasi Brandy zenekar muzsikált, ekkor már a tánctéren is kezdtek gyülekezni az érdeklődők. A Brandy nem feledkezett meg a születésnapos együttesről, amelynek képviseltében Jeszenszky Zoltán vette át a pezsgőt.

Mindeközben az egyik öltözőben az est sztárvendége, Hevesi Tamás egyeztetett a Welcome tagjaival. Gyorsan megvolt az összhang, próbára sem volt szükség, gyorsan megértették egymást a zenészek és az énekes. - Örömmel vállaltam el ezt a fellépést, mindig szívesen énekelek úgy, hogy zenekar kísér. Külön gratulálok a fiúknak, mert 30 év nagyon nagy idő- fogalmazott Hevesi Tamás. Néhány perccel később már felhangzott az intro a színházteremben, a kivetítőn pedig régi képek peregtek. A nyitódal az együttes egyetlen saját szerzeménye, a Vágyak és ágyak volt. Ezután következett a slágerparádé, amelybe nyolc dal erejéig bekapcsolódott Hevesi Tamás is.

A fináléban Nánai Csaba zongorajátékával csendült fel a Korál dala, a Maradj velem, majd Hevesi Tamás ült le a billentyűk mögé és együtt énekelte a közönséggel együtt a Jeremyt. A ráadás és a siker sem maradt el. Tamás ment, a Welcome maradt és egész éjszaka szórakoztatta a lelkes közönségét. Boldog születésnapot, Welcome! (A koncertről felvételeket készített a Halas Televízió, amelyeket hamarosan láthatnak majd a nézőink.)

Még több cikk

Karácsonyi dallista

Karácsonyi dallista

Dallista január 10

Dallista január 10

Kijárási tillárom

Kijárási tillárom