Hiányzott ez a miliő
Kultúra

Hiányzott ez a miliő

Gusztos Bence fogalmazott így, miután visszaköltözött Magyarországra, Kiskunhalasra Angliából. Feleségével annak is örülnek, hogy kislányukkal megismertethetik hazánk értékeit, sokszínű kultúráját. Bence most civil munkájára koncentrál, de énekes-gitárosként a zenei lehetőségeket is figyeli.

- Miért döntöttetek a visszatérés mellett?

- 2020 novemberében költöztünk haza Magyarországra, Kiskunhalasra. Amíg nem volt pandémia, könnyen leküzdöttük a távolságot. Azonban többször megfogalmazódott már bennünk a feleségemmel, hogy itthon szeretnénk élni. Az emlékek és a honvágy győzött. Kellett azonban egy olyan lökés, ami ezt elhozza. A vírushelyzet segített abban, hogy végleg eldöntsük, itt szeretnénk letelepedni. Az is sok fejtörést okozott - ez is segített a döntésben -, kislányunk miként ismeri meg, honnan indultak a szülei. Akartuk, hogy lássa, milyen sokszínű kultúrával, rengeteg értékekkel rendelkezik ez a kis ország. Gyermekként itt nagyon sok szeretetet kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől. Szeretném ezt továbbadni gyermekemnek is, hiszen erre ez a hely igazán alkalmas!

- Mennyire volt könnyű beilleszkedni a kisvárosi mindennapokba?

- Jóleső érzés, mert hiányzott ez a miliő. Egyre több régi arc tűnik fel a múltból, jó megállni, beszélgetni (ha megismernek), felidézni a régi történeteket. Ahol mi éltünk, az egy közel 210 ezer fős város, ott akkor sem lett volna ilyenre lehetőségem, ha helyben születtem volna.

- Angliában klubokban zenéltél a koronavírus-helyzet előtt. Vannak énekes-gitáros terveid itthon a majdani újranyitást követő időszakra?

- Minden szempontból várom már az újranyitást. Most először a „többi lábam” szeretném megerősíteni, majd utána próbálom a zenei vonalat felépíteni. Természetesen, a lehetőségeket már most is figyelem.  

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap február 24-i számában olvashatják.