Horgolt babák
Kultúra

Horgolt babák

Bodor Zsófia egyedül él és az alkotásban leli örömét. Boldoggá teszi, ha olyan helyre kerülnek munkái, ahol mosolyt varázsol az arcokra. Horgolt babái és harisnyavirágai saját elképzeléseit tükrözik, és nagy gondossággal készíti őket.

Zsófika férje, Bodor Miklós grafikusművész nyolc évvel ezelőtt hunyt el. Miután egyedül maradt, babahorgolással kezdett el foglalkozni.

- Az időm többségét egyedül töltöm. Nekem terápia az alkotás. Így születtek a babák és a harisnyavirágok, melyek készítése örömet okoz számomra. Amíg én itthon megpróbálok kreatív lenni, addig működik a dolog – tudtuk meg Zsófikától. - Ha nincs mivel elfoglalni magam, romokban heverne a lelkem. Rengeteg minden megszületett, amivel az unokáimat és a barátok gyerekeit megajándékoztam. Ajánlottam fel belőlük jótékony célra is, a mozgáskorlátozott gyerekek javára – mondta.

Egy nagyobb babát hat-hét óra meghorgolni és akkor még nincs felöltöztetve. A kisebbek is három-négy órát vesznek igénybe. Esetükben még jobban oda kell figyelni, hogy szépek legyenek.

Még több cikk

Hatalmasok gyermekkora

Hatalmasok gyermekkora

Dallista június 2

Dallista június 2