Ígéretes csipkés év
Kultúra

Ígéretes csipkés év

A 2017-es esztendő a 115 éves jubileum jegyében telt hungarikumunk háza táján. A szervező Halasi Csipke Közalapítvány egy évfordulós csipketervezési pályázattal nyitott. Ezt követte a nemzetközi csipkefesztivál megrendezése belga díszvendégekkel, majd a csipkés mozaikképek ünnepélyes avatása. A záróesemény pedig a budapesti Hagyományok Házában rendezett, 2018. január közepéig látogatható jubileumi tárlat.

A tervek szerint a következő esztendő is programokban bővelkedik. Több városban vendégszerepel majd iparművészeti remekünk határon innen és túl. A halasi csipke 2018-ban a Vajdaságba is ellátogat.

- Meghívást kaptunk a Ceglédi Galériától, ahol január 19-én lesz háromhetes időszaki kiállításunk megnyitója. Az előző évekhez hasonlóan idén is részt veszünk az Utazás Kiállításon. Tavasszal, a város napjával egybekötött fesztivált rendezünk. Ezúttal egyházi csipkéket mutatunk be a közönségnek. Pünkösdkor Szentendrén, a Skanzenben vendégeskedünk. A második félévre vonatkozóan pedig reményekkel tekintünk egy, Kiskunhalas város által benyújtott turisztikai pályázat elé. Ha minden jól megy, akkor a kor kihívásainak megfelelően – színvonalas bemutatókkal, interaktív eszközök kihelyezésével - megújulhat a kiállítóterünk – tájékoztatott Szécsiné Rédei Éva, a Csipkeház igazgatója.

Még több cikk

Borkommunikáció

Borkommunikáció

Átjárók

Átjárók

Hozzászólás (0)