Így vártuk a karácsonyt (galéria)
Kultúra

Így vártuk a karácsonyt (galéria)

A fotózás világában szabadidejükben elmélyedő halasi szerzőktől kapott szerkesztőségünk fényképeket az adventi várakozás témakörében. A fotók készítői hosszabb ideje szervezett formában fejlesztik ismereteiket elméletben és gyakorlatban a fényképezéssel összefüggésben. A beküldött galériában Kiskunhalas adventi várakozásából láthatnak pillanatokat különböző nézőpontokból.

Már több mint egy éve havonta találkoznak tucatnyian szombatonként a fotózás iránt érdeklődők a művelődési házban a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezésében. A csapat fotómániások társaságának nevezte el magát és közösen, de önállóan is mélyítik tudásukat a fotózás terén.

Hanuka alkalmából gyertyát gyújt Ritter Nándorné és Bakos Ágnes a főtéren

A fotómániások minden foglalkozáson különböző témákban készítenek házi feladatokat, amelyeket megosztanak kivetítőn egymással és értékelik az elkészített képeket. A saját fotók mellett fotótörténet cím alatt az egyes fotótörténeti korszakok meghatározó alkotónak képeit is elemzik, értékelik.

Stanislaw Dziwisz bíboros látogatása Kiskunhalason

A fotózási ismeretek elméleti feldolgozása mellett a gyakorlatnak nagy teret adnak, amelyet elsősorban az otthoni feladatok elvégzése közben végeznek. Ki-ki a saját érdeklődési körének megfelelő témaválasztás mellett mélyedhet el abban, hogy mit és hogyan állítsanak be a fényképezőgépen az élvezhető végeredmény, a jól komponált és exponált fényképek érdekében.

Az egyik foglalkozáson a drónos fotózás gyakorlatával ismerkednek a fotómániások

Legutóbbi találkozásuk alkalmával Kiskunhalas adventi várakozási időszakának megörökítése volt a feladat. Elsősorban a főtéri környezet került meghatározásra célterületként az ott történt eseményekkel, de helyet kapott Dziwisz bíboros látogatása is. Az itt látható képanyagot a fotós társaságból Bánóczki Rita, Fehér Erika, Kovács Iván, Meszes Éva, Pál László, Szabó Edina, Szőri Attila, Vercz András és Vili Antal készítették.

Még több cikk

Jeles nyelvápolók

Jeles nyelvápolók