Irányított véletlen
Kultúra

Irányított véletlen

Különleges kiállítás helyszíne a Közösségek Háza az elkövetkezendő hetekben. Fluke – Irányított véletlen címmel mutatja be alkotásait két tehetséges fiatal, Orcsik Gergő és Vida Krisztina. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.

Fluke – véletlen. Egy olyan történet, ami nem várt eredménnyel zárul. Látható a technikai megoldásokban és párhuzamba állítható a fizika és a természet váratlan eseményeivel, amiknek szereplője az ember.

Orcsik Gergő grafikusnak tanul a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, és most másodéves hallgató. Kiskunhalasról indult a pályája, most kiállítóként tért vissza.

- Azt érzem, hogy nincs más utam, más lehetőségem, ezt kell csinálnom. Az ember élete során rengeteget változik, a festendő témák is változnak. Itt a hely és a helyszín ezt a repertoárt kívánta meg. Célom volt, hogy a kiállítás a Fluke fogalmához kapcsolódjon – mondta. – Véletlen, de szerencsés vonzata is van. Tussal való festéskor folyamatosan alakuló képhez kell komponálni az elképzelt látványt – tette hozzá Gergő.

Vida Krisztina ötödéves hallgató festő szakon a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A koncepció számára is az irányított véletlen volt közös tárlatról lévén szó.

- Nem kiszámítható módon alakul, ahogy készül a kép. A kompozíció, a figurák helyzete, a tér és az ember, a táj és az ember kapcsolata foglalkoztatott. A munka során különböző döntéseknek megfelelően születik meg a végső alkotás.

A Fluke című kiállítást Dobó Bianka képzőművész nyitotta meg április 12-én a Közösségek Házában. Rámutatott, a tárlat koherenciáját az emlékek adják.

Fotók: Anda Péter

Még több cikk

Kedvence a szecesszió

Kedvence a szecesszió