Író-olvasó találkozó Vass Virággal
Kultúra

Író-olvasó találkozó Vass Virággal

Városunkba látogatott Vass Virág. A népszerű író, újságíró pályájáról mesélt, valamint bemutatta eddigi köteteit a halasi rajongóknak.

Vass Virág első publikációja tizenhét éves korában jelent meg, ekkortájt indította útnak Kisgeneráció c. rovatát a Képes Újságban. 1991-ben a Külkereskedelmi Főiskola hallgatójaként pályázatot nyert riportjával, mely a magyar változásokat a nemzetközi sajtó szemszögéből mutatta be. Ennek köszönhetően kapott állásajánlatot a Magyar Nemzettől, a Magyar Narancstól és a Nők Lapjától. Utóbbinál dolgozott először, mint rovatvezető, később mint főmunkatárs, huszonöt évesen pedig főszerkesztője lett a lapnak. 2000-ben elnyerte a Flekk-díjat, melyet a Magyar Újságírók Országos Szövetsége a 35 évnél fiatalabb legjobb újságíróknak ítél oda. 2001-ben indította el az Elle magazin magyar változatát, mint alapító-főszerkesztő. Jelenleg kreatív tanácsadóként dolgozik a lapnál. 2009-ben jelent meg első regénye, a Vulévu.

Mint a halasi író-olvasó találkozón elhangzott, az évek során megjelent köteteiben mindig olyan történeteket dolgozott fel, amik valamiért közelállhatnak  mindenkihez, aki kézbe veszi a könyveket. Az írónő a Martonosi Pál Városi Könyvtárban mesélt életéről, szakmai sikereiről, és arról, mit jelent számára az írás.

A beszélgetésből kiderült az is, hogy Vass Virág szerint napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek az internetes lapok és weboldalak, így a hagyományos, nyomtatott folyóirítok szerkesztőségei hónapról-hónapra nehezebb helyzetben vannak.