Jazz szombat a főtéren
Kultúra

Jazz szombat a főtéren

Szombaton 17 órakor folytatódik a TérZene mini koncertsorozata Kiskunhalason. Harmadik állomásához érkezik július 11-én az 5 héten át tartó, 5 mini élményt nyújtó előadássorozat. Oláh Dezső és zenésztársai szórakoztatják a Bethlen Gábor térre kilátogató közönséget a hétvége első napján.

A ritmusos, virtuóz zenét kedvelőknek és a jazz szerelmeseinek nyújt élményt a délután 5 órakor, városunk főterén kezdődő mini koncert. A Junior Príma díjas jazz-zongoraművész, Oláh Dezső csapata látogat Kiskunhalasra. Az 1986-ban született Oláh Dezső jazz-zeneszerző és zongoraművész Magyarország egyik legtehetségesebb és legígéretesebb fiatal zenésze. Zenei pályafutását számtalan szakmai díj és a lehető legváltozatosabb zenei együttműködések szegélyezik.

Az együttes bőgőse, Oláh Péter rendkívül sok formációban jeleskedik. Egyedülálló stabilitása és kiváló szólisztikus képességei révén minden produkció biztos fundamentuma. A dobos Lakatos Pecek András az elmúlt évek egyik nagy reménységeként kezdte, s azokat immár jócskán igazolta is. Szakcsi Lakatos Béla New Gipsy Jazz együttesében és a Pecek Lakatos Trio tagjaként is hatalmas sikert aratott Londonban. 

Úgy tűnik a szombati délutáni időjárás kegyes lesz az érdeklődő halasiakhoz, mert verőfényes napsütést ígérnek az időjósok az ingyenesen megtekinthető zenei programra. Egy hét múlva a Bohém Ragtime Jazz Band vendégeskedik majd városunk főterén a TérZene koncertturné keretében.