Jó hangulatot ígér a 5NonBonds
Kultúra

Jó hangulatot ígér a 5NonBonds

Alakulása tizedik évét koncertekkel ünnepli Kiskunhalas népszerű akusztikus formációja. A 5NonBonds együttest Jeszenszky Zoltán, Jeszenszky-Sebők Judit, Belényi Gábor, Borsódy László és Kis Csaba alkotja. A Nyárindító Főtérparty és Food Truck Show fontos állomás lesz a zenekar életében. Unplugged műsorukkal május 31-én este fél 7-kor lépnek közönség elé. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezi. Jeszenszky Zoltánnal beszélgettünk.

- Mekkora repertoárja van a 5NonBonds együttesnek?  

- Elég nagy és folyamatosan változik. Szerintem 150 dalt már biztosan előadtunk. Ezek egy része most is műsoron van helyszíntől függően. Egy-egy koncerten egy-két lassú szám fér meg, bár az évek folyamán játszottunk vagy húszat. A tagságunk is változott. Az elején Hegyesi Bandi volt a férfi énekesünk. Ő elment a Gypo Circusba azóta. A helyére jött Kis Csabi dobolni, cajonozni. Juci viszont a kezdetektől velünk énekel.

- Milyen fellépéseken vettetek részt az utóbbi időben?

- Tavaly újra kinyitott az ír söröző. Alakulásunk idején sokat játszottunk ott, most Nánai Ádám meghívására visszatértünk. A borudvarban is felléptünk, május 18-án pedig a II. Hopfanatic Minifesten szerepelünk.

- Mivel készültök a Nyárindító Főtérpartyra?

- Jó hangulattal. Mindig örömünnep, amikor összejövünk, és muzsikálhatunk. Hála Istennek, megvan már a rutin, hogy ezt megoldjuk lazán.  

- Mik a terveitek a jövőre?

- Azt szeretnénk, hogy a zenekar maradjon sokáig. Szeretnénk, hogy továbbra is csak kiülhessünk egyszerűen és zenélhessünk. Örülünk, hogy városi rendezvényeken gondolnak ránk, és fontosnak tartják, hogy a rétegzenét a közönségnek bemutathassuk.

A hosszabb interjút a Halasi Tükör május 22-i számában olvashatják.