Jobbulás Danival
Kultúra

Jobbulás Danival

„A profizmus technikai-, illetve előadói eszközeit mellőző zenés este során, 12 hónapnyi érzelmi hullámvasutazás állapotai kapnak hangot. Örömből, és persze néha bánatból. Néha elfordulva, mert annyira szentimentális és giccses az egész. Találkozások, menekülések, elmúlások és rátalálások. Vallomások.” Előzetesen így hirdette művészeti estjét a kiskunhalasi Fodor Dani, akinek produkciójára sokan voltak kíváncsiak az elmúlt hétvégén.

Jobbulás – ez volt a címe Fodor Dani szombat esti koncertjének. A dramaturg végzettséggel rendelkező fiatalember rendhagyó zenei utazásra invitálta az embereket. Mostani koncertjén főként olyan dalokat adott elő, amiket egykor magyar színművészeknek írtak neves szerzők.

- Szerintem alapból már azért különleges ez a kezdeményezés, mert Magyarországon nem vagyunk hozzászokva, hogy emberek kiálljanak, és az érzéseikről valljanak nyíltan. Én ezt most megteszem a zene segítségével. Természetemnél fogva olyan radikálisan élek meg érzéseket, hogy egyszerűen nem tudom magamban tartani a jó és a rossz dolgokat. Néhány hónappal ezelőtt nagyon magam alatt voltam, és úgy döntöttem, hogy megtanulom a mai koncertemen felcsendülő dalokat, s amíg ezekkel a dalokkal foglalkozom, én is erősödni, gyógyulni fogok lelkileg. Ez valóban így is történt. Padlón voltam, jobban akartam lenni, ezért is kapta a koncert a Jobbulás címet – árulta el Dani.

A bő hatvan perces összeállításban több alkalommal is felcsendült egy hegedű hangja is. A hangszert Kovács Sándor, Dani volt tanára szólaltatta meg.

- Egykor osztályfőnöke voltam Daninak, ezért nagy megtiszteltetés számomra, hogy közösen állhatunk ma közönség elé. Először csak eljött hozzánk, megmutatta a dalokat, amiket ma el fog énekelni, nem sokra rá pedig már arról beszélgettünk, hogy miként tudnám kiegészíteni hegedűjátékommal az ő énekhangját – mesélte kérdésünkre a volt iskolaigazgató.

Még több cikk

Szalmafonások

Szalmafonások

Dallista február 17.

Dallista február 17.

Hozzászólás (0)