Jubilál a zeneiskola
Kultúra

Jubilál a zeneiskola

A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola idén 60 éves. Rendhagyó műsoruk október 5-én, szombaton este 6 órakor lesz a Baptista Imaházban. Az előadás formabontónak ígérkezik. A részletekről Kovács Andrea intézményvezetőt kérdeztük.

- Mivel készülnek a jubileumi rendezvényre?

- Gálakoncerten túlmutató gálaműsorral. Az elmúlt 60 év történetét meséljük el párbeszédes formában. Zenész növendékeink, tanár kollégák, valamint a táncosok produkciói színesítik az előadást. Az ötletgazda és rendező Czagányné Pásztor Anikó, a színjáték tanszak vezetője. Munkáját Harnóczi Hajnalka pedagógus, dramaturg segíti. Különleges alkalom lesz. Minden művészeti ág bemutatkozik. Zene, tánc, színjáték is lesz. Sőt kiállítással is készülünk az előtérben. Régi tablókat, képeket mutatunk be. A produkcióban jelenlegi növendékeink mellett volt diákjaink és tanár kollégák is részt vesznek. Tizenhat éve már művészeti iskola vagyunk, ennek keretén belül ünnepeljük a 60 éves zenei tagozatot. A közönséget Fülöp Róbert polgármester köszönti az esten.

- Kivel lehet találkozni a korábbi diákok közül?

- Ellátogat hozzánk és fel is lép Gál Szilvia fuvola-, Gál Gabi ének- és Baráti Eszter gordonkaművész. Akiket mindig visszavárunk címmel volt korábban egy sorozatunk. Tervezzük ennek a folytatását új formában.

(Az interjút a Halasi Tükör hetilap október 2-i számában olvashatják teljes terjedelmében.)

Fotó: Lauer Zsolt

Még több cikk

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista