Jubileumi díszközgyűlés
Kultúra

Jubileumi díszközgyűlés

Éppen 25 évvel ezelőtt, 1993-ban alapították meg Kiskunhalason a korábbi városi olvasókörből a Szilády Áron Társaságot. Erre a jeles évfordulóra, valamint az elmúlt két és fél évtized legmeghatározóbb pillanataira emlékeztek szombaton délelőtt a Szilády Áron Református Gimnázium dísztermében.

A Szilády Áron Társaság jubileumi közgyűlésén jelen voltak az állandó tagok, sőt a szervezők legnagyobb örömére az alapító tagok többsége is el tudott jönni a rendezvényre. Azokról, akik már nem lehetnek jelen a gyűléseken, a Himnusz közös eléneklésével emlékeztek meg. Elsőként Lukács László elnök köszöntötte a teremben ülőket.

- Minden évben kétszer, Szilády Áron születésének és halálának évfordulóján gyűlünk össze egy-egy rendezvény keretében. Felsorolni is nehéz lenne azt a sok előadót, vendéget, akik szaktudásukkal színesítették programjainkat. Minden évben átadjuk a Pro Iuventute díjakat, s remélem, hogy a jövőben is változatlan színvonalon tudjuk majd folytatni megkezdett munkánkat – mondta az elnök.

Köszöntőbeszédet mondott Fülöp Róbert polgármester is, aki azt mondta, minden lokálpatrióta kezdeményezés közel áll a szívéhez, ezek közül pedig tevékenységével magasan kiemelkedik a Szilády Áron Társaság, a tagoknak további sok sikeres, egészségben együtt töltött éveket kívánt a városvezető.

A jelenlévők Szilády János, a feketehegyi prédikátor címmel hallgathattak meg egy előadást Kórizs József helytörténész prezentálásában, aki Szilády Áron testvéréről osztott meg érdekes információkat bemutatójában.

-Nagyon örülök ennek a rendezvénysorozatnak, hiszen jól tudjuk, hogy ha a múltunkról nem beszélünk eleget, nem lesz jövőnk sem. Büszke vagyok arra, hogy ma én beszélhettem Szilády Jánosról a kiskunhalasiaknak, hisz az ő tevékenysége, munkássága nagyon sokat jelentett és jelent nekünk, bácsfeketehegyieknek – árulta el az előadó.