Karantén gyermekműsor lesz
Kultúra

Karantén gyermekműsor lesz

Rendhagyó módon ünneplik idén a gyereknapot. Csorvási Kata és férje, Csorvási Zoltán karanténműsorral készülnek. Ezt május 27-én veszik fel harkakötönyi kertjükben. Erről és Kata tavaly megjelent, Mackó Milu naplója című könyvének visszajelzéseiről is érdeklődtünk a szerzőtől. 

Online Gyermeknap Kiskunhalason címmel várja program az érdeklődőket május 31-én 11 órától a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében. A rendezvény a Halas TV-n, a Facebookon és a halasmedia.hu internetes oldalon lesz elérhető. A közreműködők között szerepel Csorvási Kata és Csorvási Zoltán Mackó Milu naplójával. 

- Mackó Milu igazi családtag lett – fogalmazott Kata. - Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, nemcsak a gyerekektől és szüleiktől, hanem az angolul tanuló diákok tanáraitól is, köszönhetően a profi angol fordításnak. A gyönyörű maci fotókat pedig szívesen nézegetik még az olvasni nem tudó gyerekek is.

- Mackó Milu már az interneten is elérhető. Mivel várja ismerőseit, rajongóit közösségi oldalán? 

- Mackó Milu már saját honlappal és Facebook-oldallal is rendelkezik. Ez utóbbira rendszeresen kerülnek fel aktuális fotók kisebb üzenetekkel.

- A korábbi években gyereknapon fellépéseitek voltak. Milyen lehetőségek vannak idén a megünneplésére? Lesz virtuális gyereknap? 

- Igen, tervezzük, azt hiszem, mondanom sem kell, hogy Csorvási Zolival közösen. A rendhagyó „karantén gyermekműsort” 27-én vesszük fel a kertünkben, ami Lyra-gyermekdalokból és versekből, mondókákból áll majd. Ezek közt egy kicsit több lesz most a mackós vers. 

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap május 27-i számában olvashatják.