Kárpát Fesztivál
Kultúra

Kárpát Fesztivál

A XIV. Kárpát Fesztivált a hétvégén rendezték meg Kelebián. A programban szerepeltek népzenei, könnyűzenei programok. Sor került testvértelepülési találkozóra. Foglalkozások várták a gyerekeket, szórakoztató előadások és kihívások a felnőtteket. Vállalkozó kedvűek gasztronómiai tudásukat is összemérhették. Fellépett a Kormorán együttes és a Neoton Família sztárjai, akik koncertjére Kiskunhalasról is utaztak rajongók.

Szombaton délután kulturális programokkal, népzenei együttesekkel várták a vendégeket, este pedig a Kormorán együttes adott koncertet.

Vasárnap a térség fellépőinek műsorát követően Burai Krisztián, majd a Neoton Família sztárjai következtek. Minden évben megújul a koncertprogramjuk. Bekerülnek dalok a műsorba, és kikerülnek onnan.

- Mindig vannak dalok, amik kihagyhatatlanok – mondta Csepregi Éva. – A repertoárt az is meghatározza, hogy ki milyen állapotban van hangilag. Most Ádámék eléggé meg vannak fázva, így az ő dalai kicsit háttérbe szorultak. Annyi számunk van, és ha már új nem születik mostanság, akkor legalább a rég elfelejtett dalokat vegyük elő, mutassuk meg. Az első szerelem, a Barátnők ilyen. Nem voltak igazán kijátszva. A Caligula is visszakerült – tette hozzá az énekesnő.

Csepregi Éva fia, Heatlie Dávid tíz éve dobol a Neoton Família sztárjai zenekarban. Megkérdeztük tőle, hogyan lett az együttes tagja.

- Tizenöt évesen doboltam először Neoton-koncerten. Eleinte még úgy volt, hogy én csak beugró vagyok, és majd keresnek valakit a helyemre. Aztán ahogy teltek, múltak a napok, vége lett a turnénak, és én itt ragadtam. Remélem, azóta már nem keresnek dobost (nevet).

Hozzászólás (0)