Kedvence a szecesszió
Kultúra

Kedvence a szecesszió

Hambalkó Magdolnától tudjuk ezt, akinek a Végh-kúriában augusztus 20-ig látogatható legújabb kiállítása. A Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte a tárlatot, melyen aprólékos munkával és nagy precizitással készített műveket tekinthetnek meg az érdeklődők előzetes bejelentkezés alapján. A kiskunhalasi művészbaba-készítőnek eddig hét első helyezett, kategóriagyőztes alkotása van már országos megmérettetésekről.

- Mi minden kapott helyet ezen a kiállításon?

- Itt van a TV Maci, a legrégebbi alkotásom a ’90-es évek elejéről, amit egy ’67-es gyártású készülékben helyeztem el. A legújabb a Rózsás vidék. Ez egy angol ház berendezéssel, mely egy tavalyi pályázatra készült, és első díjat nyert Győrben, a Zichy Palotában. Az elmúlt évekből, évtizedekből az összes díjazott munkám megtalálható a kiállításon.

- Min dolgozol az utóbbi időben?

- Egy szecessziós sziklapalotát készítek. Nagyon szeretem csinálni. Eddig 560 órám van benne. Lehet, hogy a 600-at is elérem, míg megvalósítom. Szeptemberben lesz egy éve, hogy elkezdtem. A sziklapalota különlegessége, hogy magasabb, terjedelmesebb, mint az eddigi munkáim. Nagyon tetszik a színvilága. A pisztácia és a pasztell zöld árnyalatai fedezhetők fel rajta. Készítettem hozzá egy sárkányalakot és miniatűr festményeket is többek között.

- Utazol a múltban alkotásaid által. Melyik korban éltél volna szívesen?

- Nagyon szeretem a kosztümös filmeket, a szecessziót és a '60-as éveket.

Az interjú teljes terjedelmében a Halasi Tükör július 17-i lapszámában olvasható.