Kézműveskedés és robotika a Végh-kúriában
Kultúra

Kézműveskedés és robotika a Végh-kúriában

Tartalmas héten vannak túl azok a gyerekek, akik részt vettek a kézműves –digitális - robotos táborban. Idén is a Végh-kúria adott otthont a foglalkozásoknak. Kovács Ibolya és Rajnai Gabriella már 28 éve tart táborokat a nyári szünetekben. Az utóbbi években a hagyományos kézműves technikák megismerése mellett hangsúlyt helyeznek a programozásra és a robotikára is, sőt idén még egy drón is színesítette a programot.

Kavicsot festenek, batikolnak, agyagoznak, de közben a modern technikákkal, a programozás és robotika világával is ismerkednek azok a gyerekek, akik nyaranta részt vesznek a Végh-kúriában tartott kézműves – digitális – robotos táborban.

Örülünk, hogy a kezdeti bizonytalanság ellenére idén is meg tudtuk tartani a táborunkat, úgy látjuk a gyerekek is szívesen jöttek, jól esett nekik a karantén időszak után kiszabadulni a négy fal közül, ezt abból is látjuk, hogy sokat beszélgetnek egymással – mondta el tapasztalatait a záró napon Kovács Ibolya táborvezető. Sok feladattal, programmal készültünk, még strandolni is voltunk. Fontosnak tartjuk, hogy a hagyományos kézműves technikák mellett a táborozóink a programozással és a robotikával is ismerkedjenek játékos formában, hiszen ez a jövő. Úgy látjuk, hogy a digitális világ egyelőre a fiúkat érdekli jobban, de a lányok is ügyesen oldották meg a feladatokat – fűzte hozzá Kovács Ibolya.  

(A táborról további részletek a Halas Televízió jövő heti híradójában láthatók.)

Fotók: Jáger Levente