Kicsi huszár kalandtúra a Bóbita Óvodában (galéria)
Kultúra

Kicsi huszár kalandtúra a Bóbita Óvodában (galéria)

Kicsi huszár kalandtúra elnevezéssel szervezett próbatételekkel egybekötött programot a gyermekeknek a Bóbita Óvoda. Cél az volt, hogy a kicsik számára közelebb hozzák március 15 ünnepét, üzenetét. A hangsúly az élményalapúságon, játékosságon volt, szemmel láthatóan az érintettek nagyon élvezték az öt állomásból álló sorozatot.

Az óvodai nevelés országos alapprogramja kiemelt figyelmet szentel a magyarságtudat kialakításában már gyermekkorban. Ennek alapján gondolta úgy a kiskunhalasi Bóbita Óvoda, hogy a közelgő nemzeti ünnep kapcsán különleges programot szervez a gyermekeknek. Cél az volt, hogy a kislányok és kisfiúk játékos formában tanuljanak, ismereteket szerezzenek a március 15-tel kapcsolatos eseményekről, személyekről. Az úgynevezett Kicsi huszár kalandtúra öt állomásból állt az óvoda udvarán.

Várfoglalás, a huszár hagyományok és öltözékek felismerése, huszár- és katonadalok ismerete, ügyességi feladat várta a gyermekeket. - Fontos volt, hogy újszerű módon, élményalapú. játékos feladatokat adjunk az ovisainknak, akiknek különböző próbatételeket kellett teljesíteni - fogalmazott Lengyel Erika intézményvezető-helyettes. A kis-, a középső- és nagycsoportosok is mosolyogva járták végig a különböző állomásokat. Szeriné Ferencsik Yvette intézményvezető elmondta, hogy minden résztvevőt kokárdát, emléklapot kapott, készült egyedik matricagyűjtő lap is, amelyet a különböző próbatételeken lehetett teleragasztani. (Részletek az esti Híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.)