Kinga a klubban
Kultúra

Kinga a klubban

Pénteken, vagyis ma este folytatódik a Forrás-Új Tükör Klub Halasról származom sorozata. Ezúttal Krámli Kinga népdalénekes lesz a vendég, aki mesél halasi kötődéséről és zenei karrirerjéről is.

Kinga a Fonogram-díjas NAPRA zenekar énekesnője, az Armenia Jazz Quintet közreműködő énekese. 2012-től saját dalain dolgozik zenekarával, akikkel 2013-ban jelentették meg Mingu Ep címmel kislemezüket. Kinga kisgyermekkora óta énekel, óvodásként állt először színpadon. Gimnazistaként kezdett el intenzíven a zenével foglalkozni, amikor is akkori énektanára és mentora indíttatására bekerült a Kincses zenekarba (népi vonós együttes) énekesként. A népzene világa nagyon nagy hatással volt rá, és a műfaj egyre mélyebb rétegeivel kezdett megismerkedni. A befektetett munka eredményeit díjai is jól bizonyítják.

Tehetségét kamatoztathatta a Halas Táncegyüttes szólóénekeseként is (1999-2002), akikkel a világ számos pontján nagy sikerrel felléptek. Főiskolai tanulmányait Budapesten folytatta (2002-2006), az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán, tanító szakon, ének-zene műveltségi területén. A különböző zenei stúdiumok alkalmával megismert komolyzene igen nagy hatással volt rá, amely tágította műfaji határait.

Ő lesz a vendége a ma 18 órakor kezdődő Forrás - Új Tükör Klubnak, melynek ezúttal is a Közösségek Háza ad otthont. A belépés ingyenes.