Koncertek szervezés alatt
Kultúra

Koncertek szervezés alatt

Zádory Édua Amarilla nagyon bízik a kedvező folytatásban. A kiskunhalasi kötődésű, jelenleg Buenos Airesben tartózkodó hegedűművész reméli, hogy tavasszal már turnézhat Európában. Francia- és Németországba is várják őt muzsikálni.

- Amikor legutóbb értekeztünk a karantén alatt, Argentínában voltál. Milyen országokban töltöttél időt az elmúlt közel egy évben?

- Látszik, hogy nagy hatással volt a COVID az életünkre, mert nagyon lecsökkentek az utazások. Buenos Airesben kezdtem a szezont 2019 októberétől és ott voltam 2020 júniusáig. Utána Bécsben tartózkodtam egy kis nyári hazalátogatás kivételével. Egyetlenegy külföldi élő koncertem volt októberben Düsseldorfban, aztán decemberben visszatértem Buenos Airesbe.

- Tavaly év vége felé Házimuzsika volt a Délibáb utcában. Házigazdaként Juhász Előd köszöntött, akit 30 éve ismertél meg a kiskunhalasi Zenebutikban. Milyen műveket választottál bemutatásra zenehíd gyanánt?

- Igen, ez a találkozás nagy nagy örömmel töltött el. Nemrég találtunk ismét egymásra Előddel és ő rögtön meg is hívott a katolikus rádióba a Házimuzsika című műsorába. Elég izgalmas volt, mert ez a műsor nem egy koncerteremnek adja vissza a hangulatát, hanem inkább egy személyes beszélgetés zenéléssel. Természetesen ez jól hangzik, viszont koncentráció szempontjából sokkal nehezebb volt. Igazándiból szóló anyaggal érkeztem, mert pont egy online koncertre készültem Bécsben az argentinok számára. Így nagyrészt argentin zeneszerzők szerepeltek repertoáron, mint Pablo Ilamazares, Hernán Quintela, Sergio Parotti és Ensa Calcagno. Cuki volt a nőverem, mert a műsor végére bejött és lefényképezett minket. Várom a következö műsorát, még ki kell gondolnom, hogy mi legyen az anyag és az élő megmérettetés (mosolyog).

- Amikor lesz újranyitás a világ koncerttermeiben, milyen turnéállomások várnak rád? Mit tervezel?

- Nagyon várom már ezt az időszakot (mosolyog).  Április közepére van betervezve egy párizsi fellépés a zongoraparteremmel. Május közepére újra betette a programjába az erfurti színház a Mendelssohn d-moll hegedűversenyt velem. Nagyon kell imádkozni, hogy megtartsák, mert nagyon készülök erre az estre. Európai koncertek vannak szervezés alatt egy nagyon magas színvonalú kamaraegyüttessel Hugo Ticciatti vezetésével.

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap február 17-i számában olvashatják.

Indexkép: Zádory Claudia
Belső fotók: David Lescagno