Könyvbemutató: A mi sporthőseink
Kultúra

Könyvbemutató: A mi sporthőseink

Könyvbemutató helyszíne volt a Közösségek Háza Forrás-terme február 19-én. A mi sporthőseink című kötet kapcsán Tóth Tibor szerző, Szalai Attila grafikus-karikaturista és Bognár Nóra sportoló volt a Forrás-Új Tükör Klub vendége. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.

A mi sporthőseink könyv Tóth Tibor interjúit, riportjait tartalmazza a vajdasági sportélet meghatározó alakjaival, Szalai Attila rajzaival. A kötet kiskunhalasi bemutatóján a közönséget Király Gábor köszöntötte házigazdaként a szervező cég képviseletében.

- Folyamatos jelenlét van a két város vonatkozásában, jövünk-megyünk Kiskunhalas és Szabadka között. Ismerkedünk egymással a kultúra és a sport terén is – mutatott rá Király Gábor.

A könyv szerzője Tóth Tibor. A rendezvényen megtudtuk tőle, hogy a kötetet a Kárpát-medencei magyarságnak készítették. Főleg vajdasági magyar sportolók vannak benne.

- Nem teljes. Sajnos, nem fért bele mindenki. Itt is van, aki a kispadra került. A szereplők közül volt, aki tudott róla, és volt, akinek meglepetésnek szántam. Nyolc interjú már elkészült a következő kötetbe. Azt 2020 után szeretném megjelentetni – mondta.

Szalai Attila grafikus-karikaturista alkotásaival már egy korábbi alkalommal megismerkedhettek az érdeklődők Kiskunhalason. Most A mi sporthőseink című könyv kapcsán kerültek fókuszba a rajzai.

- Tudatosan a vajdasági magyar sportolókat választottuk. Azokat, akik igazán minket képviselnek – hangsúlyozta. – Előttük tisztelgünk ezzel a könyvvel. Ilyen nem jelent meg se Magyarországon, se a Vajdaságban. Reméljük, a siker folytatódik – tette hozzá.

A sportolókat Bognár Nóra képviselte a rendezvényen. A fiatal hölgy a fal- és sziklamászás balkáni bajnoka.

- Ajándék, hogy bekerültem a könyvbe, hogy én is sporthős lehetek. Dinamikus sport az enyém. Minden izmot megmozgat. Erőben segít. Rehabilitációnak is jó. Lassan kilencedik éve foglalkozom ezzel, idén leszek 17 éves – mondta Nóra, akinek már Kiskunhalason is volt versenye.

A Forrás-Új Tükör Klub következő rendezvénye február 26-án 18 órakor lesz. Akkor Dér Zsolt hegedűs bemutatkozó estjét tartják.

Még több cikk

Dallista június 2

Dallista június 2

Hatalmasok gyermekkora

Hatalmasok gyermekkora