Könyvet olvasni jó
Kultúra

Könyvet olvasni jó

Ezt vallja Bognár Edmond, a Szilády Áron Református Gimnázium diákja, aki az utóbbi időszakban nem kevesebb, mint 200 könyvet olvasott el. Annak érdekében, hogy korosztályának kedvet csináljon a lapozgatáshoz, elindított egy internetes könyvajánló blogot.

Edmond saját bevallása szerint korábban ki nem állhatta az olvasást, nem is értette, hogy mások mi örömüket lelik a könyvek lapozgatásában. Aztán nagyjából két évvel ezelőtt, karácsony előtt nem sokkal a szülei bevitték egy könyvesboltba, hogy válasszon magának egy számára tetszetős kiadványt. Akkor kezdődött el minden…

Edmond gyakori vendég a Szilády-gimnázium könyvtárában

- Volt egy fantasy könyv, ami már elsőre nagyon szimpatikus volt. Hazavittük, elkezdtem olvasni és azt vettem észre, hogy le sem akarom tenni. Egyik fejezet után jött a másik, aztán hirtelen véget ért a kötet. Alig vártam, hogy megvegyük a folytatásokat, amiket szinte pár nap alatt „kivégeztem”. Azóta rengeteget olvasok. Ma reggel számoltam meg, az otthoni könyvtáramban kétszáz kötet van. Persze szoktam kölcsönözni könyvtárból is, és e-book olvasón is vannak regényeim – mesélte el kérdésünkre Edmond.

Készül az újabb blog bejegyzés

A könyvfaló diák által indított és kezelt online blog egyre népszerűbb a fiatalok körében. Köszönhető ez annak, hogy Edmond érdekesen tálalt, izgalmas ajánlószövegekkel hívja fel a figyelmet egy-egy jó könyvre.

- Jó lenne, ha a korosztályom tagjai is rájönnének arra, hogy van élet a kötelező olvasmányokon túl is. Keressenek olyan könyveket, amik érdeklik őket. A számomra legmeghatározóbb kiadványok leírása, fotója, értékelése megtalálható a blogomon, az edmondkonyvkuckoja.blogspot.com címen. Én már rájöttem, hogy olvasni milyen fantasztikus dolog, szeretném, ha ezt más fiatalok is felismernék.

Hozzászólás (0)