Könyvtári tábor
Kultúra

Könyvtári tábor

A Martonosi Pál Városi Könyvtár júliusban zárva tart, foglalkozásokat viszont ez idő alatt is tartottak a gyerekeknek. Sok mosolygós arccal találkoztunk, míg látogatást tettünk az intézmény programja alkalmából. A nyári táborok nagyon sikeresek és teret adnak a kreativitásnak.

A helyi tékában júliusban kétszer egyhetes tábort terveztek be. A különböző pedagógiai módszerek alkalmazása mellett legfőbb cél a játékosság.

- A foglalkozások nagy része a könyvtárban van, de nem csak itt. Kimegyünk külső helyszínekre, és hozzánk is érkeznek. Voltunk a Végh-kúriában, a Pajtaszínpadnál, megismerkedtünk a mentősök munkájával is, és voltunk a múzeumban régészeti foglalkozáson. Nálunk, a könyvtárban pedig bábos, mese- és művészetterápiás foglalkozás is volt a játékos sport mellett – tudtuk meg Tóthné Felföldi Zsuzsannától. – Legfőbb célunk, hogy jól érezzék magukat, élményekkel gazdagodjanak a gyerekek – tette hozzá a tábor vezetője.

A nyári tábor népszerű a városban. A diákok és a felnőttek is szívesen vannak itt. Többen már a korábbi években is részt vettek hasonló programokon.

- Évről évre itt vagyok – mondta Hornyákné Sztanyik Magdolna tanítónő. – A gyerekek kreatívak, ügyesek, rátermettek, jókedvűek, bevonhatók a közös munkába. Az eszközöket bátran használják az alkotáshoz. Tartalmasan telik a hét. A kolléganők olyan gazdagon és színesen állították össze a heti programot, hogy nincs üresjárat. A foglalkozások mellett a könyvtári miliő plusz tartalmat is ad.

Még több cikk

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista