Kovács Gábor Dániel nyerte a Hatvani Zoltán Szavalóversenyt (galéria)
Kultúra

Kovács Gábor Dániel nyerte a Hatvani Zoltán Szavalóversenyt (galéria)

A 12. alkalommal rendeztek Megyei Középiskolás Szavalóversenyt Hatvani Zoltán emlékére. A verseny a Bibó István Gimnázium rendezésében zajlott a Csipke Hotelben. A szervezők folytatni kívánták a Hatvani Zoltán színész, művelődési ház igazgató emlékének adózó, mára már hagyománnyá vált szavalóverseny-sorozatot.

A rendezvényen Kovács Erika a Bibó István Gimnázium pedagógusa köszöntötte a jelenlévőket, majd a korábban lezajlott óvodás versmondó verseny legjobbjai versekkel lepték meg a vendégeket. A szervező Bibó István Gimnázium képviseletében Csorba Imre igazgató emlékezett meg Hatvani Zoltán munkásságáról, kulturális tevékenységéről. A versenyre jelentkező fiataloknak idén a 90 esztendeje született Csoóri Sándor Anyám fekete rózsa című költeményét kellett előadni a zsűri előtt, majd egy magyar szerző szabadon választott versével is bizonyíthatták tehetségüket. A négy tagú zsűri elnöke Komáromi Attila, tagjai dr. Bognár Zoltán, Csorvási Zoltán és a volt bibós, korábbi győztes, Kovács Viktória voltak.

A versenyen az első helyet Kovács Gábor Dániel a KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégium diákja érdemelte ki, felkészítő tanára Bajnai Diána. A 2. helyezett a szintén sziládys Szabó Tirza Rebeka lett, őt Bajnai Diána készítette fel a versenyre, a 3. helyen Bédi Áron Vajk a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium diákja végzett, Zákányné Frei Erzsébet volt a felkészítő tanára. A rendezvényről televíziós összefoglaló is készült, ezt hétfőn 19 órakor láthatják a Halas Televízió Híradójában.